Post Go back to editing

ADRV9026 intermittently fails PostMCSInit

We have been consistently using the ADRV9026 HB for several months rather smoothly. Our configuration is running the ADRV9026 from a custom carried board (Xilinx ZCU106) using the provided API for the ADRV9026. Last week, we have several occurrences of the ADRV9026 failing to initialize during the Post MCS Init. If we power cycle several times then it will eventually boot correctly and be good to go. 

What would cause the PostMCSInit to intermittently fail power cycle to power cycle? Can we do anything to mitigate or prevent this?

Parents
  • Can you please provide more details on this? During Post MCS phase, are you seeing any init cals failure? Can you provide the logs in a working and non working case? If there is a signal present at the RX input ports, there could be possibility that the Post MCS will fail.I believe you are running the init cals in the post MCS phase.

  • Thanks for replying, we'll capture the log the next time the transceiver doesn't initialize and I'll upload it here. 

    In the meantime, is the PostMCSInit something that could be retried, or tried continuously until it passes? Right now our only failure path is to power cycle the hardware and expect it to be better the next time. It'd be nice if we could put it in a while loop until the proper return code was received.

Reply
  • Thanks for replying, we'll capture the log the next time the transceiver doesn't initialize and I'll upload it here. 

    In the meantime, is the PostMCSInit something that could be retried, or tried continuously until it passes? Right now our only failure path is to power cycle the hardware and expect it to be better the next time. It'd be nice if we could put it in a while loop until the proper return code was received.

Children