ADV7604 UXGA Input is not working

Hello,

I designed a video streaming device based on ADV7604. This decoder I have tested for multiple inputs like: VGA, SVGA, XGA and WSXGA but somehow it is not working for UXGA(1600x1200).

Please find the script I am using for UXGA input:

##Graphics - UXGA, 1600x1200##
:Graphics-8.1 1600x1200 _@ 60 162.000MHz Out through DAC:
40 0C 42 ; Power up part and Power down VDP
40 00 16 ; VID_STD=00111b for autographics mode
40 01 82 ; Enable Simultaneous Mode ,Prim_Mode = 0010b for GR
40 02 F2 ; Auto CSC , RGB Out
40 03 42 ; 36 Bit SDR
40 05 28 ; TURN OFF EAV & SAV CODES & Enable Freerun
40 06 A7 ; invert Hs and VS for compliance to spec and Inv LLC
40 0B 44 ; Power down ESDP block
40 14 7F ; Drive strength adjustment
40 15 90 ; Disable Tristate of Pins except for Audio pins
40 33 60 ; LLC DLL Mux Enable
44 3E 04 ; Enable gain control for CP
44 40 5C ; Adjust CP gain for PGA gain of 1.4
44 69 30 ; Enable CP CSC
44 85 0B ; Disable Autodetectmode for Sync_Source for CH1. Force CH1 to use seperate HS & VS.
44 C3 39 ; ADI recommended write
44 CF 01 ; Power off macrovision
4C 13 93 ; Set LLC DLL Phase
4C 02 02 ; Ain_Sel to 010. (Ain 7,8,9)
4C 05 07 ; AA filter Enable
4C 06 20 ; Set AA_filt_high_BW to 11
4C 07 A0 ; Set AA_filt_high_BW to 11 & aa_filt_prog_bw to 01
4C 12 63 ; Turn Noise shaping OFF
4C 0C 1F ; Set PGA gain to 1.4
4C 13 80 ; DLL on LLC
4C C6 5F ; Disable Audio Core
50 10 00 ; Mux
End

I probed for HSYNC and VSYNC and getting the correct value:

HSYNC= 13.41 uSec

VSYNC= 16.72 mSec

I have also checked some registers and getting standard detection and identification values:

1. BL = 3064

2. LCVS = 4

3. LCF = 1244

4. FCL = 1867

Is it correct value for UXGA? Please confirm.

Looking forward for your kind support  and suggestion to solve this problem.

Thanks and Regards,

Vikas Dwivedi

Parents Reply Children
No Data