ADV7182A Init and strange images

Hi,

My custom board has ADV7182 to get images from two cameras and decode to my microcontroller. I've configured by I2C the init in "Free Run Mode" and in "Colors Bar Mode". In free run mode I could see that the images showed in LCD has relation to camera movements, but fully abstract. In colors bar mode I could see some pixels coloured, but without synchronization.

This I could get.

I followed the instructions from "5340.ADV7182RSD_revC" and "ADV7182CUST-VER.5.0.txt".

Any suggestion?

Thanks.

Parents
  • 0
    •  Analog Employees 
    on Aug 14, 2019 11:48 AM

    Hi,

     Please make sure this from your side - ADV7182 requires a 28.63636 MHz clock input in order to operate correctly. This clock input can be supplied from either an external crystal or an external oscillator device.

     Could you please share your register dump?

    Note: When the DEF_VAL_ AUTO_EN bit is 0, the ADV7182 outputs noise if it cannot decode the input video. It is recommended that the user keep DEF_VAL_AUTO_EN set to 1. And also crosscheck with below things,

     

    Thanks,

    Poornima

Reply
  • 0
    •  Analog Employees 
    on Aug 14, 2019 11:48 AM

    Hi,

     Please make sure this from your side - ADV7182 requires a 28.63636 MHz clock input in order to operate correctly. This clock input can be supplied from either an external crystal or an external oscillator device.

     Could you please share your register dump?

    Note: When the DEF_VAL_ AUTO_EN bit is 0, the ADV7182 outputs noise if it cannot decode the input video. It is recommended that the user keep DEF_VAL_AUTO_EN set to 1. And also crosscheck with below things,

     

    Thanks,

    Poornima

Children