Post Go back to editing

ADV7842 3D_Comb(TBC=Off) , Output picture has small waving noise issue at CVBS input.

Hello,

When I start 3D_Comb function, Output picture has small waving noise issue at when I used CVBS input.

However, this issue doesn't happen when I used Y/C input.

also, when I stopped 3D_Comb, this issue disappear even I used CVBS input.

System contens

3D_Comb = On

TBC=Off

64Mb SDR

It seems this issue is relating 3D Comb function.

How can I fix this?

Regards,

Bogey

  • Hi Bogey,

    So in your tests you use CVBS (NTSC source) --> EVAL-ADV7842-7511 --> Monitor. Is this correct?

    For above configuration, when you use SW driver you do not see this noise. Is this correct?

    -Matt

  • Hi Matt,

    It's correct.

    I could not see noise issue at " CVBS (NTSC source) --> EVAL-ADV7842-7511 --> Monitor" with REPEATER software driver.

    Regards,

    Bogey

  • Hi Bogey,

    I think 3D comb filter is enabled on all of the following scripts:

    * :1-1a CVBS NTSC_PAL-M  480i H_V_DE 10bit out HDMI:

    * :1-1c CVBS NTSC_PAL-M  480i H_V_DE 24bit 422 out HDMI:

    * :1-1d CVBS NTSC_PAL-M  I_P 480p H_V_DE 24bit 422 out HDMI:

    * :1-1e CVBS NTSC_PAL-M  480i H_V_DE 36bit 444 out HDMI:

    * :1-1f CVBS NTSC_PAL-M  480p I_P H_V_DE 36bit 444 out HDMI:

    If you see the noise in all of these script, it may be useful to use the SW driver to get into good situation, then start the AVES2 software, and save all of the registers for ADV7842 and ADV7511.

    Then you can do the same for one of the scripts and compare.

    -Matt

  • Hi Matt,

    Thank you very much for your advice.

    I copyed SW driver registers for my system.  then, noise has gone.

    I'm appreciating your help.

    Regards,

    Bogey