Why the captured frame using ADV7182 is not sharp and are black areas around low intensity observed?

Hi All,

We are capturing from CVBS camera with single ended configuration using ADV7182. Frames are captured properly on the processor with de-interlacing .But the captured frames are not sharp and we can see black colored pixels on the low lit(intensity) areas.

We did not doubt on the processor software as the same code was running good with Intersil TW9966. How can we make the frame sharper without any dark spots.

With regards,

Jeyaseelan 

P.S. Have attached the captured frame for referance. Please see on the eye,chin areas of the person in the frame.these areas are black colored and overall the frame quality is not good.

Parents
  • DV718X_Config_T adv718x_config[] =
    {
    /*Exit Power Down Mode*/
    {0x0F,0x00},
    /*INPUT CONFIGURATION*/
    {0x00,0x0e},
    /*Set INSEL Register1*/
    {0x0E,0x80},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step1)*/
    {0x9C,0x00},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step2)*/
    {0x9C,0xFF},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step3)*/
    {0x0E,0x00},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step4)*/
    /*ENABLE DIGITAL OUTPUT CIRCUITRY*/
    {0x03,0x0C},/*Enable Pixel & Sync output drivers*/
    {0x04,0x07},/*Power-up INTRQ, HS and VS/FIELD/SFL pad*/
    {0x13,0x00},/*Enable INTRQ output driver*/
    {0x1D,0x40},/*Enable LLC Output Driver*/
    /*SELECT CHROMA SHAPING FILTER MODE*/
    {0x17,0x41},/*Select SH1 Chroma Shaping Filter*/


    {0x31,0x12},
    {0xe6,0x44},
    {0x52,0xC0},/*Set optimized IBIAS for the AFE (see the \u2018Set Analog Front End IBIAS Settings\u2019 section)*/
    {0x5f,0xa8},
    {0x5a,0x90},
    {0x60,0xB0},
    {0x0e,0x80},
    {0xb6,0x08},
    {0xc0,0xa0},
    {0x0e,0x00},
    #if 0
    /*FAST SWITCH MODE*/
    {0x0e,0x80},
    {0xd9,0x44},
    {0x0e,0x40},
    {0xe0,0x01},
    {0x0e,0x00},
    #endif
    /*ADAPTIVE CONTRAST ENHANCEMENT*/
    {0x0E,0x40},/*Enter User Sub Map 2*/
    {0x80,0x80},/*Enable ACE Feature*/
    {0x04,0xB5},/*ITU-BT656.4*/
    {0x84,0x00},
    {0x0E,0x00},/*Re-enter User Sub Map*/
    };

    Above is the i2c configuaration used

    Thanks

Reply
  • DV718X_Config_T adv718x_config[] =
    {
    /*Exit Power Down Mode*/
    {0x0F,0x00},
    /*INPUT CONFIGURATION*/
    {0x00,0x0e},
    /*Set INSEL Register1*/
    {0x0E,0x80},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step1)*/
    {0x9C,0x00},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step2)*/
    {0x9C,0xFF},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step3)*/
    {0x0E,0x00},/*ADI Required Write; Reset Clamp Circuitry (step4)*/
    /*ENABLE DIGITAL OUTPUT CIRCUITRY*/
    {0x03,0x0C},/*Enable Pixel & Sync output drivers*/
    {0x04,0x07},/*Power-up INTRQ, HS and VS/FIELD/SFL pad*/
    {0x13,0x00},/*Enable INTRQ output driver*/
    {0x1D,0x40},/*Enable LLC Output Driver*/
    /*SELECT CHROMA SHAPING FILTER MODE*/
    {0x17,0x41},/*Select SH1 Chroma Shaping Filter*/


    {0x31,0x12},
    {0xe6,0x44},
    {0x52,0xC0},/*Set optimized IBIAS for the AFE (see the \u2018Set Analog Front End IBIAS Settings\u2019 section)*/
    {0x5f,0xa8},
    {0x5a,0x90},
    {0x60,0xB0},
    {0x0e,0x80},
    {0xb6,0x08},
    {0xc0,0xa0},
    {0x0e,0x00},
    #if 0
    /*FAST SWITCH MODE*/
    {0x0e,0x80},
    {0xd9,0x44},
    {0x0e,0x40},
    {0xe0,0x01},
    {0x0e,0x00},
    #endif
    /*ADAPTIVE CONTRAST ENHANCEMENT*/
    {0x0E,0x40},/*Enter User Sub Map 2*/
    {0x80,0x80},/*Enable ACE Feature*/
    {0x04,0xB5},/*ITU-BT656.4*/
    {0x84,0x00},
    {0x0E,0x00},/*Re-enter User Sub Map*/
    };

    Above is the i2c configuaration used

    Thanks

Children