AnsweredAssumed Answered

Debugger errors

Question asked by akaran5 on Aug 29, 2017
Latest reply on Aug 31, 2017 by akaran5

I am using ADF7030-1 EZ-KIT which has a ADuCM3029 processor on board. I am simply setting up everything so that I can actually start coding. I followed all the instructions on this webpage -

 

CrossCore Embedded Studio Quickstart User Guide [Analog Devices Wiki] 

 

The evaluation board itself does not have a debugger on-board. It needs a J-Link lite emulator for debugging. I have established all the connections and I have given the 'power on perm' command as well, to power up the board over J-Link connection.

 

I imported "LED_button_callback" example code from CMSIS pack manager, as instructed in above webpage instructions, for a test run and when I am trying to debug it, the console reads as follows -

Case 1: 

Open On-Chip Debugger (Analog Devices CCES 2.6.0 OpenOCD 0.9.0-g21dc5ad) 0.9.0
Licensed under GNU GPL v2
Report bugs to <processor.tools.support@analog.com>
0
Info : select transport "swd"
adapter speed: 1000 kHz
cortex_m reset_config sysresetreq
Error: unable to find CMSIS-DAP device

 

Since, I am using a J-Link emulator, I tried changing the interface in Debug Config to Segger J-Link.

When I did that, the console read as follows - 

Case 2:

Open On-Chip Debugger (Analog Devices CCES 2.6.0 OpenOCD 0.9.0-g21dc5ad) 0.9.0
Licensed under GNU GPL v2
Report bugs to <processor.tools.support@analog.com>
0
Info : select transport "swd"
Info : JLink SWD mode enabled
adapter speed: 1000 kHz
cortex_m reset_config sysresetreq


Error: libusb_open() failed with LIBUSB_ERROR_NOT_SUPPORTED
Error: Cannot find jlink Interface! Please check connection and permissions.

 

Conclusion which I have drawn are - 

Case 1: I am importing a code which is written for CMSIS adaptor interface and my laptop is not able to find that interface over J-Link emulator connection.

Case 2: I am trying to debug CMSIS code over J-Link interface that is creating those errors.

 

Please tell me what am I doing wrong or what am I missing?

 

#PS : Please keep in mind that this is my first time using this evaluation kit.

Outcomes