AnsweredAssumed Answered

PicoZed SDR Ethernet ping fail after a while

Question asked by neowt on May 9, 2017
Latest reply on May 11, 2017 by neowt

Hi,

  Setup:  PicoZed SDR x 2 pcs running 2016_R2 SDcard image.

               Zedboard running LWIP

               PC running Windows 8.1

 

   The network connection on PicoZed SDR will abruptly fail after working for less than a minute.  Below is the console communication:

 

Last login: Thu Jan 1 00:00:11 UTC 1970 on tty1
Welcome to Linaro 14.04 (GNU/Linux 4.6.0-gca4cf2a armv7l)

* Documentation: https://wiki.analog.com/ https://ez.analog.com/

root@analog:~# ifconfig eth0 192.168.2.3 netmask 255.255.255.0 up
root@analog:~# ping 192.168.2.1
PING 192.168.2.1 (192.168.2.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=1 ttl=128 time=0.574 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=2 ttl=128 time=0.531 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=3 ttl=128 time=0.402 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=4 ttl=128 time=0.404 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=5 ttl=128 time=0.405 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=6 ttl=128 time=0.405 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=7 ttl=128 time=0.425 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=8 ttl=128 time=0.397 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=9 ttl=128 time=0.404 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=10 ttl=128 time=0.412 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=11 ttl=128 time=0.423 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=12 ttl=128 time=0.401 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=13 ttl=128 time=0.410 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=14 ttl=128 time=0.425 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=15 ttl=128 time=0.415 ms
64 bytes from 192.168.2.1: icmp_seq=16 ttl=128 time=0.406 ms
ping: sendmsg: Network is unreachable
ping: sendmsg: Network is unreachable
ping: sendmsg: Network is unreachable
ping: sendmsg: Network is unreachable
ping: sendmsg: Network is unreachable

....

....never recovers unless I ifconfig down and up again....but problem will recur

....

 

I have tested on 2 similar PicoZed SDR boards with the same results.  I ping from PC, same error.  I ping from PicoZed SDR to Zedboard running LWIP, same error.

 

Any idea what is the problem?

 

Regards,

 

Neo

Outcomes