AnsweredAssumed Answered

FMCOMMSx SDSoC platforms on ZED : Monitor not working

Question asked by wes_hard on Apr 27, 2016
Latest reply on Apr 28, 2016 by ACozma

I followed analog wiki instruction below to enable FMCOMMSx SDSoC platforms on zedboard (Zedboard is not supported, but still tried on Zed)

 

Xilinx SDSoc Targeting Example [Analog Devices Wiki]

 

In this wiki, i followed the platform generation steps to download these two packages and executed in zed directory.

 

Analog Device HDL Reference Design (hdl_2015_r1)
FMCOMMS3 + ZC702 SDSoC platform generation files

 

After this step, i generated the BOOT.bin.  i also took Vivado/SDK generated devicetree.dtb and uImage, then i copied it to my SDcard to boot from zed.

 

I see the terminal working via UART port of Zed, but I don't see the monitor.

 

So then i captured the bootup message and compare this message against the example bootup message in the wiki (https://wiki.analog.com/resources/tools-software/linux-software/zynq_images#preparing_the_image)

 

One of the differnce i captured here is,

 

drivers/gpu/drm/adi_axi_hdmi/axi_hdmi_drv.c:axi_hdmi_platform_probe[197]
platform 70e00000.axi_hdmi: Driver axi-hdmi requests probe deferral
platform 79020000.cf-ad9361-lpc: Driver cf_axi_adc requests probe deferral
platform 79024000.cf-ad9361-dds-core-lpc: Driver cf_axi_dds requests probe deferral
adv7511-hdmi-snd fpga-axi@0:adv7511_hdmi_snd: ASoC: CODEC DAI adv7511 not registered
platform fpga-axi@0:adv7511_hdmi_snd: Driver adv7511-hdmi-snd requests probe deferral
input: gpio_keys as /devices/soc0/gpio_keys/input/input0
drivers/rtc/hctosys.c: unable to open rtc device (rtc0)
drivers/gpu/drm/adi_axi_hdmi/axi_hdmi_drv.c:axi_hdmi_platform_probe[197]
platform 70e00000.axi_hdmi: Driver axi-hdmi requests probe deferral
platform 79020000.cf-ad9361-lpc: Driver cf_axi_adc requests probe deferral
platform 79024000.cf-ad9361-dds-core-lpc: Driver cf_axi_dds requests probe deferral
adv7511-hdmi-snd fpga-axi@0:adv7511_hdmi_snd: ASoC: CODEC DAI adv7511 not registered
platform fpga-axi@0:adv7511_hdmi_snd: Driver adv7511-hdmi-snd requests probe deferral

 

Could you tell me how to solve this issue? There is a similar thread regarding the video issue below, but reading this thread i still do not know clearly what to do.

 

https://ez.analog.com/thread/42131

 

Thank you so much

 

Tools Used :  Vivado 2015.2

Outcomes