AnsweredAssumed Answered

Cannot run the ADCMP601 simulation file on OrCAD 10.5

Question asked by croopnarine on Sep 14, 2015
Latest reply on Jul 21, 2016 by m.benmoussa

Created a part for the ADCMP601 spice file - tried run a simple test circuit on OrCAD 10.5. The simulation fails with the following error:


**** 09/14/15 13:50:06 ******* PSpice 10.5.0 (Jan 2005) ******* ID# 2089877569
** Profile: "SCHEMATIC1-ADCMP601_TEST"  [ C:\ORCAD PROJECTS\PCB\EXAMPLE_2\ADCMP601_TEST-PSpiceFiles\SCHEMATIC1\ADCMP601_TEST.sim ]


****     CIRCUIT DESCRIPTION


******************************************************************************

 


** Creating circuit file "ADCMP601_TEST.cir"
** WARNING: THIS AUTOMATICALLY GENERATED FILE MAY BE OVERWRITTEN BY SUBSEQUENT SIMULATIONS

*Libraries:
* Profile Libraries :
* Local Libraries :
* From [PSPICE NETLIST] section of C:\OrCAD\OrCAD_10.5\tools\PSpice\PSpice.ini file:
.lib "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Models\Comparators\ADCMP601.lib"
.lib "C:\OrCAD\OrCAD_10.5\tools\capture\library\userlib\analog.lib"
.lib "nom.lib"

*Analysis directives:
.TRAN  0 1.5m 0 10u
.PROBE V(alias(*)) I(alias(*)) W(alias(*)) D(alias(*)) NOISE(alias(*))
.INC "..\SCHEMATIC1.net"

 

**** INCLUDING SCHEMATIC1.net ****
* source ADCMP601_TEST
R_R1         N00569 0  1k 
X_U1         VREF VIN V+ V+ 0 N00569 ADCMP601
V_V1         VIN 0 
+PWL 0 0 250us 4 500us 0 750us 4 1000us 0
V_V3         VREF 0 2.5Vdc
V_V2         V+ 0 5Vdc

**** RESUMING ADCMP601_TEST.cir ****
.END

Unable to find index file ADCMP601.ind for library file ADCMP601.lib
Making new index file ADCMP601.ind for library file ADCMP601.lib
Index has 1 entries from 1 file(s).


**** EXPANSION OF SUBCIRCUIT X_U1 ****
X_U1.c0 X_U1.17 0 5e-13
X_U1.c1 X_U1.19 0 2e-13
X_U1.c2 VREF 0 2e-13
X_U1.c3 VIN 0 2e-13
X_U1.dp 0 V+ X_U1.DESD
X_U1.e0 X_U1.18 0 X_U1.17 0 4 X_U1.e0 0.3
--------------------------------------$
ERROR -- Extra text on line
+ min -0.3
X_U1.e1 X_U1.20 0 X_U1.19 0 1 X_U1.e1 0.3
--------------------------------------$
ERROR -- Extra text on line

ERROR -- Model DESD used by X_U1.dp is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_ESD used by X_U1.x1 is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_ESD used by X_U1.x2 is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_ESD used by X_U1.x3 is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_ESD used by X_U1.x4 is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_BIAS used by X_U1.xb is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_HYST used by X_U1.xh is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_INPUT used by X_U1.xi is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_OUTPUT used by X_U1.xo is undefined
ERROR -- Subcircuit ADCMP601_DVOS used by X_U1.xv is undefined

 

Is it because the model is not compatible with version 10.5?

Outcomes