AnsweredAssumed Answered

ADV212 HIPI mode issues

Question asked by Andy on Oct 19, 2010
Latest reply on Oct 25, 2010 by DaveD

The following was received in email to the support alias and reposted here

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

I have configured all parameters according to the adv202 user_manual and adv202_hipimode_still_image technical paper,but the encode and decode system is not working well. The exact parameters are configured as follows.

1)Encode Parameters

PLL_HI:       00000008H

PLL_LO:      00000084H

BOOT:        0000008AH

BUSMODE:   0000000AH

MMODE:      0000000AH

BOOT:        0000008DH

BUSMODE:  0000000AH

MMODE:     0000000AH

-----Load Firmware with version 2_13_0----------

-----Configure Encode Parameters----------------

04000503H

01000000H

02000500H

------------------------------------------------

PMODE1:    00140000H

XTOT:       04000000H

YTOT:       04000000H

F0_START: 00010000H

VMODE:     00120000H

EIRQIR:     00000400H

EDMOD1:   01120000H

EDMOD1:   01130000H

EDMOD0:   01100000H

EDMOD0:   01110000H

EIRQFLG:   00000400H

 

2)Dencode Parameters

PLL_HI:       00000008H

PLL_LO:      00000084H

BOOT:        0000008AH

BUSMODE:   0000000AH

MMODE:      0000000AH

BOOT:        0000008DH

BUSMODE:  0000000AH

MMODE:     0000000AH

-----Load Firmware with version 2_14_1----------

-----Configure Encode Parameters----------------

00050000H: 04000503H

------------------------------------------------

PMODE1:    00140000H

XTOT:       04000000H

YTOT:       04000000H

F0_START: 00010000H

VMODE:     00100000H

EIRQIR:     00000400H

EDMOD1:   01120000H

EDMOD1:   01130000H

EDMOD0:   01100000H

EDMOD0:   01110000H

EIRQFLG:   00000400H

 

3)I use ADV212BBCZ-115 and drive ADV212 with MCLK=55MHz and VCLK=55MHz.

4)HIPI interface burst frequence is 27MHz.

 

The problems that I met are listed below.

1)I input 1024x1024 8bit single component raw data to encode ADV212 by hipi mode, but it doesn't export code data(No matter how long I wait). When I continue to input raw data upto  2048x1080, ADV212 output code data with FFFFFFF0..................XXFFD900. ALthough the output code data are looked ok, I still take them wrong because I think ADV212 should output code data just after I input 1024x1024 samples(May need 1.5frame latency to output code data).

2)When I input the code data generated by encode ADV212 to decode ADV212, I find that the decode ADV212 only outputs raw data in hdata's high 16bits and leaves the low 16bits all zeros. At the same time, I notice that the number of output raw data is about hundreds of times larger than 1024x1024 samples.

3)By now, I don't know how to deal with these problems.According to your website and technical reports, I know that your ftp can provide .pid and .hpi files to verify the function of encode and decode moduler. But I cannot obtain these files from your ftp server because the address named ftp://ftp.analog.com/pub/digital_imaging/adv202_evalkits cannot be found. Someone told me that your company has some files named "encoded_lum_j2c.hpi" "encoded_lum_jp2.hpi" "encoded_lum_raw.hpi" "source_lum.pid", which could be helpful for my problems. Could you send me a copy of these files.

 

Could you give me some advice? I'm eager for your help. Thanks a lot.

Outcomes