AnsweredAssumed Answered

ADV7441a auto graphics mode

Question asked by dev_ashish on Aug 30, 2014
Latest reply on Sep 15, 2014 by mattp

Hi,

 

I am using ADV7441a in one of our custom board for capturing video.

I am trying to initialize ADV7441a in the auto-graphics mode for the resolution 1280x960 @ 60Hz .

 

I am using the following initialization as refereed from the "ADV7441A_ADV7441A@_ADV7441AVDP_ADV7441AHDMI_ADV7341-VER.MB2.0.TXT" document

 

42 03 0C ; Disable TOD
42 05 02 ; Prim_Mode =010b for automatic graphics mode
42 06 07 ; VID_STD=00111b for automatic graphics mode
42 1D 40 ; Disable TRI_LLC
42 3C A8 ; SOG Sync level for atenuated sync, PLL Qpump to default
42 37 00 ; PCLK Polarity
42 47 0A ; Enable Automatic PLL_Qpump and VCO Range
42 68 F2 ; Auto CSC, RGB Out
42 6B E2 ; DE enabled 30bit 444 Output
42 7B 1D ; TURN OFF EAV & SAV CODES
42 A2 1A ; ADI recommended write
42 A3 46 ; ADI recommended write
42 A4 A8 ; ADI recommended write
42 A5 3E ; ADI recommended write
42 A6 80 ; ADI recommended write
42 A7 28 ; ADI recommended write
42 F4 15 ; Medium Low Drive Strength
42 87 E7 ; Enable Manual PLL Divider Ratio 0x708 = 1800
42 88 08 ; Set PLL Divider Ratio
42 8F 01 ; Set Free Run Line Length 0x1DE = 478
42 90 DE ; Set Free Run Line Length
42 AB 3E ; Set Line Count Max 0x3E8 0x316 = 1000
42 AC 80 ; Set Line Count Max
42 91 10 ; Progressive

 

But I am getting a full violet screen at the output. I have attached the screen-shot of the output.

 

Please tell me if any other initialization is required for ADV7441a in the auto-graphics mode.

 

Thanks,

Debasish

Attachments

Outcomes