AnsweredAssumed Answered

adv7182 Decoder support in imx6

Question asked by cader on Apr 28, 2014
Latest reply on May 5, 2014 by cader

Hi,

 

Iam using adv7182 decoder with imx6 processor.

 

We have connected the 8 data lines and Pixel clock to the imx6. and here there is no VSYNC and HYSNC. and adv7182 connected with differential signals (Differential positive on AIN1 and differential negative on AIN2) and we are using BT656 mode ... and below are the register settings we are using to configure the adv7182.

 

     0x00,0x0E, // Input Control: Differential Positive on AIN1 Differential Negative on AIN2

        0x0E,0x80, // ADI Recommended Writes.

        0x9C,0x00, // ADI Recommended Write.

        0x9C,0xFF, // ADI Recommended Write.

        0x0E,0x00,

        0x03,0x0C,

        0x04,0x17,

        0x13,0x00,

        0x17,0x41,

        0x1D,0x40,

        0x52,0xC0,

        0x5F,0xA8,

        0x5A,0x90,

        0x60,0xB0,

        0x0E,0x80,

        0xB6,0x08,

        0xC0,0xA0,

        0x0E,0x00,

 

After the configuration the status register output as follows,

0x10 = 0xa

 

0x11 = 0x41

 

0x12 = 0x10

 

0x13 = 29

 

So i would like to know weather the register settings are proper ? and from the status register is it the proper data is sending from adv7182 to imx6 ? in scope or analyser i am able to see some data flowing from adv7182 to imx6 but i dont no weather is it proper data or the in valid one.

in the imx side iam not able to receive any data so i want to confirm that adv7182 send the proper data using the above configuration.Is it any way to confirm the same  ? or using the above settings and status register will you able to tell ?

 

And also i have tested in free run mode using below configuration,

0xF,0x00,

                    0x00,0x05, 

                    0x0c,0x37,

                    0x14,0x10, //BLUE SCREEN PATTERN

                    0x02,0x54, //NTSC-M

 

This  time staus register values as below,

0x10 = 0xa

 

0x11 = 0x41

 

0x12 = 0x0

 

0x13 = 0x78

 

Please let me know is it the config is proper and the video is detected or not detected in the adv7182 ? and is it sending the proper data to the imx side ?

 

Best Regards,

Cader.

 


Outcomes