AnsweredAssumed Answered

ADV7441a output resolution not detected for 1080p capture

Question asked by subhadra.j on Sep 10, 2012
Latest reply on Sep 28, 2012 by mattp

Hi

        We are using ADV7441a  in a custom board for various SD/HD capture formats . So far we have been successfully able to capture the following  formats and able to detect the resolution properly  :

CVBS input (480i)  and 8-bit YCbCr 422  with embedded sync

CVBS input (576i) and 8-bit YCbCr 422 with embedded sync

Component in/p (720p@60) and 16-bit YCbCr 422 with embedded sync 

Component i/p (1080i@60) and 16-bit YCbCr 422 with embedded sync

 

The output of ADV7441a is given to resolution detector .

For all these above captures, we are able to detect the output resolution properly and the status registers reflect the lock status correctly.

 

When ADV7441a is configured for component i/p (1080p@60)  capture and 16-bit YcbCr 422 embedded sync output, the resolution detector is unable to detect the resolution and the value keeps changing although the CP valid video status reflects correctly . Also the pixel clock is correct (148.5 Mhz) .  

 

Can anybody confirm the following register settings for 1080p@60  comp capture and 16-bit YcbCr 422 embedded sync output ?

 

User map addr      Register offset    Value

0x42                       0x03                0x09,

0x42                       0x05                0x01,

0x42                       0x06                0x0B,

0x42                       0x1D                0x40,

0x42                       0x3C                0xA8,

0x42                       0x7C                0x00,

0x42                       0x47                 0x0A,

0x42                       0x6B                0xF3,

0x42                       0x85                 0x19,

0x42                       0xBA                0xA0

 

 

 

Thanks

Subhadra

Outcomes