LTC6810-1 iso-SPI Communication Problem

Hi,

I have a probelm with isoSPI communication in LTC6810-1 Battery Monitoring IC. I have a proper communcation with the 1st IC using SPI, but the communication between this 1st Slave and 2nd one is through isoSPI, they are connected in series. Its not working. Please help in resolving this issue. 

Thank you with Kind Regards,

Anup Pravin1st Board with SPI.pdf2nd Slave Board with isoSPI.pdf

Parents Reply Children
  • It worked. Here is my new design. I have ttwo files one for the slave module and another for iso spi communication ltc6820 with the master. Please have a look at it, and confirm.

    1. In the slave module document, I have only one transformer because I will be having other slave ICs on the same PCB.

    PDFPDF

    And I have some more questions.

    1. Regarding combining ICs with part number LTC6810HG-1 (which can withstand 125 degrees C temp) and LTC6810IG-1 (which can withstand 85 degrees C temp). Can I use a combination of these ICs in series? Even though I am limiting my temp limit to 60 degrees C, right now I have both. Does it affect my software design? What do you prefer?

    2. About the connector and cable for iso-SPI communication. Between the slaves, and between the master and slave? its less than 1 meter between any of these boards.  Should I choose something specific wit respect to connector and cables?

    Please Replay as soon as possible. Thank you.

    With Kind Regards,

    Anup

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Nov 29, 2019 6:10 AM in reply to AnupPravin

    Hi Anup,

    1) Both the parts are software and layout compatible. You can use them in combination. Although in general people prefer to have same part as it would cost less when purchasing in bulk.

    2) I have used it with DuraClik connectors, with standard twisted pair of wires, It works well. Based on your application you might have to change things.

    Regards,