ADXL344 Accelerometer Data Problem

Good evening,

I bought the ADXL344 MEMS Accelerometer. I acquire data with these settings:
- ODR = 100 Hz
- Acceleration range = -8;+8 g
- SPI communication protocol
- Right justify
- Full resolution
- Power supply = 2.5 Volt.

and under these conditions:

- Static acquisition
- Without any vibrations

During the acquisition of data from Z and X axes, I observe that some acceleration's values are greater than expected value of that acceleration: therefore these values  look like "spikes". I'm sure that these "spikes" are not due to electrical connections because in correspondence of the "spikes" the value of ID Register is correct. I don't know why the accelerometer return these abnormal values in static conditions. Do you have any feedback about this kind of problem? Any suggestions to solve it?

Parents
  • 0
    •  Analog Employees 
    on Aug 2, 2018 3:09 PM
    This question has been assumed as answered either offline via email or with a multi-part answer. This question has now been closed out. If you have an inquiry related to this topic please post a new question in the applicable product forum.

    Thank you,
    EZ Admin
Reply
  • 0
    •  Analog Employees 
    on Aug 2, 2018 3:09 PM
    This question has been assumed as answered either offline via email or with a multi-part answer. This question has now been closed out. If you have an inquiry related to this topic please post a new question in the applicable product forum.

    Thank you,
    EZ Admin
Children
No Data