ADF7242 No signal CW

Hi,

We develop a project used ADF7242 and ST MCU.

But we test CW, it have not any signal.

void adf7242_init(unsigned char rfrate,unsigned char Channel,unsigned char rfPower)
{
static unsigned char value =0xff;

ADF7242_reset();

ADF7242_idle();

ADF7242_FskRate(rfrate);//fsk RF RATE
ADF7242_setMode(0x04); //Set operating mode to GFSK/FSK packet mode
ADF7242_SetFrequency(Channel);//设置信道
ADF7242_syncWord(0x00, 0x00);
ADF7242_cfgPA(15, 1, 7); // Configure power amplifier (power, high power mode, ramp rate)
ADF7242_cfgAFC(80); // Writes AFC configuration for GFSK / FSK
ADF7242_cfgPB(0x080, 0x000); // Sets Tx/Rx packet buffer pointers
ADF7242_cfgCRC(0); // CRC - Disable automatic CRC = 1, else 0
ADF7242_cfgBasicPreamble(); // FSK preamble configuration

ADF7242_PHY_RDY(); // System calibration

// Clear T/R buffer to all 0x00
for(int i = 0x000; i < 0x100; i++)
{
ADF7242_regWrite(i, 0x00);
}

ADF7242_regWrite(tx_fsk_test, 0x22);
ADF7242_transmit();
//read the status is 0xA3.
while(1);
}

The other initial code is like this in ADF7242_FskRate fuction:

ADF7242_regWrite(synt,0x28);
ADF7242_regWrite(agc_cfg1,0x34); // from table 37
ADF7242_regWrite(agc_max,0x80); // from table 37
ADF7242_regWrite(agc_cfg2,0x37);
ADF7242_regWrite(agc_cfg3,0x2A);
ADF7242_regWrite(agc_cfg4,0x1D);
ADF7242_regWrite(agc_cfg6,0x24);
ADF7242_regWrite(agc_cfg7,0x7B);
ADF7242_regWrite(ocl_cfg0,0x00);
ADF7242_regWrite(ocl_cfg1,0x07);
ADF7242_regWrite(irq1_en0, 0x00);
ADF7242_regWrite(irq1_en1, 0x18);
ADF7242_regWrite(irq2_en0, 0x00);
ADF7242_regWrite(irq2_en1, 0x18);
ADF7242_regWrite(irq1_src0, 0xFF);
ADF7242_regWrite(irq1_src1, 0xFF);
ADF7242_regWrite(ocl_bw0,0x1A);
ADF7242_regWrite(ocl_bw1,0x19);
ADF7242_regWrite(ocl_bw2,0x1E);
ADF7242_regWrite(ocl_bw3,0x1E);
ADF7242_regWrite(ocl_bw4,0x1E);
ADF7242_regWrite(ocl_bws,0x00);
ADF7242_regWrite(ocl_bw13,0xF0);
ADF7242_regWrite(preamble_num_validate,0x01);
ADF7242_regWrite(fsk_preamble,0x04);
ADF7242_regWrite(tx_fd,0x03);//devition=30K
ADF7242_regWrite(dm_cfg0,0x37);//BW=
ADF7242_regWrite(tx_m,0x00);
ADF7242_regWrite(dr0,0x01);
ADF7242_regWrite(dr1,0xF4);
ADF7242_regWrite(iirf_cfg,0x17); // from table 38
ADF7242_regWrite(dm_cfg1,0x08);
ADF7242_regWrite(rxfe_cfg,0x16); //收发端口选择

We use PCB made by ourselves, not demo.

We use the port2 port for sending and receiving, and use GP2 as interrupt output pin.

I refer to the forum question about ADF7242 and ruled out the timing problem.

Can you help me see where the problem is?

Is the GP2 pin interrupt configuration correct?

regards,

Kanta



tag
[edited by: lallison at 8:00 PM (GMT -5) on 7 Jan 2021]
Parents
  • +1
    •  Analog Employees 
    on Jan 18, 2021 1:50 AM

    Hi Kanta,

    Since you're using your own custom board, the issue could come from the board itself, or from the device configuration. For the device configuration, please refer to page 66 to page 68 of the datasheet of the ADF7242. Sample configurations are also provided with the Evaluation Software of the ADF7242. Please also refer to page 71 of the datasheet on how to use the transmit test modes.

    I would also recommend to get an Evaluation Board of the ADF7242 to confirm your device configuration.

    Regards,

    edwinu

  • Hi edwinu,

    Thank for you reply.

    I had got the CW signed.

    The test like this:

    ADF7242_regWrite(tx_fsk_test, 0x22);

    ADF7242_PHY_RDY();

    delay(1ms);
    ADF7242_transmit();

    I don't know why I need to add 1 ms delay。

    Regards,

    Kanta

Reply Children