WVGA/LCD have not present on BF609

Hi,

I used buildroot (2014R1) with linux kernel (2014R1) to build a uImage using make bf609-ezkit_config on my ubuntu 18.04 docker.

I just modified some packages to avoid build error (I don't think it's matter with my problem) and then follow this wiki to enable "NEC NL8048HL" within kernel config.

https://blackfin.uclinux.org/doku.php?id=video_loop_back&s[]=wvga&s[]=lcd

I've connecting ADZS-WVGALCD-EX3 to P2A and P3A on ADSP-BF609 EZ-BOARD.

The branch of u-boot is 2014R1 from default boot mode (SW2).

The destination I want is show a image or video on WVGA/LCD but I can not found /dev/fb on my system and I found the kernel log shows below error:

root:/> dmesg | grep bf609_nl8048
bf609_nl8048 bf609_nl8048.2: Can't start LCD
platform bf609_nl8048.2: Driver bf609_nl8048 requests probe deferral
pinctrl-adi2 pinctrl-adi2.0: pin PA0 already requested by physmap-flash.0; cannot claim for bf609_nl8048.2
pinctrl-adi2 pinctrl-adi2.0: pin-0 (bf609_nl8048.2) status -22
bf609_nl8048 bf609_nl8048.2: Error applying setting, reverse things back
pinctrl-adi2 pinctrl-adi2.0: pin PA0 already requested by physmap-flash.0; cannot claim for bf609_nl8048.2
pinctrl-adi2 pinctrl-adi2.0: pin-0 (bf609_nl8048.2) status -22
bf609_nl8048 bf609_nl8048.2: Error applying setting, reverse things back
bf609_nl8048 bf609_nl8048.2: Fail to request ppi peripheral pins.
bf609_nl8048: probe of bf609_nl8048.2 failed with error -16

Does the "PA0" is the interface same as P2A and P3A I used?

How do I configure it?

or anything I misunderstand please let me know, Thanks.

Sincerely,

Jeremy Su