ADAU1701 - on-chip and External DAC problem

Hi All,

I have a problem with a new application with ADAU1701 DSP.

I would use both DSP DACs and an external CODEC, but after some tests I have the audio output on the ADAU1701 DACs or on the external CODEC DACs, but not both.

In my system I have an AK4620B CODEC as audio input ADCs and low noise stereo DACs, and I use also ADAU DAC2 and DAC3.

I have a 24.576MHz crystal and I used an internal fs=96kHz  (I used your faq instruction for PLL setting), the clock output is buffered and the DSP works as master of I2S comunication (MP4 and 5 connected with MP10 and 11 each).

I have test, with a simple audio path (attached TestInternalDac.jpg) that internal DAC works properly.

Only when I check the Master Mode checkbox in the Hardware Configuration windows the output signal disappeared.

Changing the outputs to I2S data I could see the audio signal on CODEC.

So...could I work with both outputs type or is not allowed?

Or have I make something wrong?

Thanks and best Regard.

attachments.zip
Parents
  • Hi Brett,

    thanks for your prompt reply.

    I think I'm not explain so well....

    I've just made a project similar to yours in which I have both digital serial output cells that on-chip DACs, both with the same audio input, but I can see output signal only on serial digital outputs.

    After that I create a new project to test the hardware, the pictures of the original post refers to this ones.

    I observed that also when I have only DAC2 and DAC3 outputs, if I cheked the Master Mode check box the output signal disapperead from these outputs.

    I hope I was clearer...thanks for you ssupport.

Reply
  • Hi Brett,

    thanks for your prompt reply.

    I think I'm not explain so well....

    I've just made a project similar to yours in which I have both digital serial output cells that on-chip DACs, both with the same audio input, but I can see output signal only on serial digital outputs.

    After that I create a new project to test the hardware, the pictures of the original post refers to this ones.

    I observed that also when I have only DAC2 and DAC3 outputs, if I cheked the Master Mode check box the output signal disapperead from these outputs.

    I hope I was clearer...thanks for you ssupport.

Children
No Data