Post Go back to editing

Stimulus&Probe works only once

Category: Software
Product Number: ADAU1701
Software Version: SigmaStudio 4.7

Hello all,

I'm using Stimulus&Probe to check the frequency response on ADAU1701, it works correctly when i click Probe button at the first time.

but after closed the response window and click probe button again, nothing displayed. 

if i reopen the project and try again, it also works just once. 

I build the project acc.to the insturction Probe and Stimulus Blocks [Analog Devices Wiki],

i have no idea about the reason. attached is the project.Probe.zip

 Appreciate for the help.Thanks.

Eason

Parents
  •      Hi Eason,

         Thank you for attaching your project, this saves us time.  I tried the project as well as some of my own, with ver. 4.7 and older SigmaStudio revs, on both Windows 11 and 10.  Each behaved as you described -- the graph(s) disappear along with the window.  I haven't noticed this before simply because rather than close my Probe windows, I usually just slide them out of the way.  Thus, I conclude that your experience is quite normal behavior.

         If you do close the Probe window, you need not quit and reopen the project to restore the graphs -- just click the Stimulus button(s) once again.

         Best regards,

         Bob

  • Hi Bob,

    Thanks for your quick response and help.

    Acc.to the verification on your side, i will slide it out of the way instead of closing it.

    I have tried to click the Stimulus buttons again after closed the Probe window, but the phenomenon is diferent with the experience as you decribed, no window popup. My operation was:

    1. close Probe window.

    2. Click Stimulus1 button and Stimulus2 button.

    after the operation above, no window popup, then clicked Probe button, the window popup without graph.

    So i was confused about the different performance. Hope for the clarification from you. Thanks.

    Best regards.

    Eason

Reply
  • Hi Bob,

    Thanks for your quick response and help.

    Acc.to the verification on your side, i will slide it out of the way instead of closing it.

    I have tried to click the Stimulus buttons again after closed the Probe window, but the phenomenon is diferent with the experience as you decribed, no window popup. My operation was:

    1. close Probe window.

    2. Click Stimulus1 button and Stimulus2 button.

    after the operation above, no window popup, then clicked Probe button, the window popup without graph.

    So i was confused about the different performance. Hope for the clarification from you. Thanks.

    Best regards.

    Eason

Children