How to configure the ADSP-SC584 ethernet to 1000mbps speed

Hi,

I am using ADSP-SC584 EzKit v1.4 BOM 2.4 board. I want to configure the EMAC0 ethernet to 1000mbps speed. I have verified with the 100mbps speed and tried to modify the EMAC0_MAC_CFG and PADS0_CFG registers to achieve 1000mbps but the connection is not established.

Could you please help me with the configuration need to be done both hardware level and software level.

Parents Reply Children
  • Hi,

    Thank you.

    I have tried to execute the Power_On_Self_Test example code, it resulted test failure for ethernet_100mbps, ethernet_boardtoboard and ethernet_boardtoboardcont tests.

    I have used ADSP-SC584 EZ-Board 1.0 BOM REV 1.4 hardware. I have followed the procedure given the readme file for ADSP-SC584 to verify the example code.

    Link is established and resulted bit error:83.

    Kindly help me to proceed.

    Thanks & Regards,

    Hari Prasath M

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Dec 10, 2020 11:56 AM 1 month ago in reply to Hari Prasath

    Hi,

    We are able to run ETHERNET_100Mbps test successfully with below setup:

    CCES version: CCES 2.9.1
    Board : ADSP-SC584 EZ-Board 1.3 BOM REV 2.2

    Also, ensure that the preload executable is selected from the C:\Analog Devices\ADSP-SC5xx_EZ-KIT_Lite-Relx.x.x\ADSP-SC5xx_EZ-KIT\Examples\Power_On_Self_Test\Custom_Init_Preload_Code\prebuilt_exe path.

    Could you please try with latest CCES version and change the preload file as mentioned above.

    Regards,
    Anand Selvaraj.