2010-03-24 22:16:01     uboot, tftp is not working

Document created by Aaronwu Employee on Sep 25, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2010-03-24 22:16:01     uboot, tftp is not working

鹏 肖 (CHINA)

Message: 87679   

 

I use the BF561_EZKIT,after  booting  uboot and it  display as  the next:

 

CPU:   ADSP bf561-0.3 (Detected Rev: 0.5)

Board: EFLAG ebf561 board

       Support: *******************

Clock: VCO: 540 MHz, Core: 540 MHz, System: 90 MHz

RAM:   64 MB

Flash:  8 MB

In:    serial

Out:   serial

Err:   serial

Net:   CS8900 at 0x2D400300

MAC:   00:FE:DF:35:48:19

Hit any key to stop autoboot:  0

bfin> tftp 1000000 xxx

TFTP from server 192.168.0.7; our IP address is 192.168.0.55

Filename 'xxx'.

Load address: 0x1000000

Loading: T  T  T  T

 

And I  print the message from the uboot:

 

bfin> printenv

bootargs=root=/dev/mtdblock0 rw earlyprintk=serial,uart0,57600

bootcmd=run flashboot

bootdelay=5

baudrate=57600

loads_echo=1

ethaddr=00:fe:df:35:48:19

ipaddr=192.168.0.55

serverip=192.168.0.7

autoload=no

gatewayip=192.168.0.1

netmask=255.255.255.0

hostname=Eflag_LDS561

loadaddr=0x1000000

ubootfile=u-boot.bin

update=tftp $(loadaddr) $(ubootfile);protect off 0x20000000 0x2003FFFF;erase 0x20000000 0x2003FFFF;cp.b $(loadaddr) 0x20000000 $(filesize)

addip=set bootargs $(bootargs) ip=$(ipaddr):$(serverip):$(gatewayip):$(netmask):$(hostname):eth0:off:$(ethaddr)

ramargs=set bootargs root=/dev/mtdblock0 rw earlyprintk=serial,uart0,57600

ramboot=tftp $(loadaddr) uImage;run ramargs;run addip;bootm

nfsargs=set bootargs root=/dev/nfs rw nfsroot=$(serverip):$(rootpath),tcp,nfsvers=3

nfsboot=tftp $(loadaddr) vmImage;run nfsargs;run addip;bootm

flashboot=bootm 0x20100000

stdin=serial

stdout=serial

stderr=serial

 

Environment size: 909/131068 bytes

 

what is wrong with  me???

QuoteReplyEditDelete

 

 

2010-03-25 09:28:38     Re: uboot, tftp is not working

Kanwar Saad (PAKISTAN)

Message: 87689   

 

The possible reasons for your problem are.

 

1. Your PC is not configured as a tftp server. for setting up a tftp server use the following link.

 

http://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=setting_up_a_tftp_server

 

2. The ip address of the server is not correct. In your case your pc should have ip address of 192.168.0.7

 

3. The image file you are getting (xxx) should be present in /tftpboot folder. make sure the filename and extension are correct.

 

 

 

Also check ur ethernet connection with the host by pinging.

 

 

 

Regards

 

Saad

QuoteReplyEditDelete

 

 

2010-04-03 04:06:26     Re: uboot, tftp is not working

鹏 肖 (CHINA)

Message: 88075   

 

I have checked 1 2 3.

 

But  after the uboot is working,the  ethernet  led is not lighted.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2010-04-03 08:40:05     Re: uboot, tftp is not working

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 88078   

 

the LED shouldnt be lit if you arent using the network

Attachments

    Outcomes