2010-03-11 05:44:41     Problem boot uImage strange character (STAMP-BF537)

Document created by Aaronwu Employee on Sep 25, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2010-03-11 05:44:41     Problem boot uImage strange character (STAMP-BF537)

romain RODRIGUEZ (FRANCE)

Message: 87092   

 

Hello, I'm a student living in France and I work on a project with a STAMP-BF537.

 

After configuring the network and loading the uImage on the stamp-bf537 (with the command "tftp 0x1000000 uImage")

 

I do "bootm 0x1000000"

 

and the result is:

 

 

 

Load address: 0x1000000

Loading: #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #################################################################

     #############

done

Bytes transferred = 4722406 (480ee6 hex)

## Booting image at 01000000 ...

   Image Name:   Linux-2.6.28.10-ADI-2009R1.1

   Created:      2009-12-24   5:23:23 UTC

   Image Type:   Blackfin Linux Kernel Image (gzip compressed)

   Data Size:    4722342 Bytes =  4.5 MB

   Load Address: 00001000

   Entry Point:  00186888

   Verifying Checksum ... OK

   Uncompressing Kernel Image ... OK

Starting Kernel at = 186888

o��n� c��M�8 g�co�a o��n�

                         ���g�� ���go��co�c@��lc �

                                                  � �o���d� �$  ۓllǑl`

;m� 7�1 g�  ␌⎺àͱã£ó±ñ⎽±@漓頍፯軷韗ᄓ湄፠

蟳頞煯瘓鈀ͳ湘፮䀌ᴃ獯堃沉፮䌃韔š鉷潶鉵鍒坅搌࡛氎槮

 

韎ᴷ笜፧漃殗ݣ潠邡湘ͯ躂垕梈躂፮撅㘌䴠㬍ἀ   E \፮堦鉰鍚靽桱㠁愆፮琓湀鶪  ᨟ࠀⴻ坢 8ᐝ࡝Ę蝘lᄄ

᠜鉵鉯埝龡

⍬尓游❣湤照揳鋇šؓ湴፮䀌 瀶楩⁻ട P郫紓ပ欍䌌ༀ民

᠜鉵鉯埝痯

⍬尓游❣湤照揳鋇š槾漼葴潻徸稍韴漃殗楩⁳ട  ̈✍怀偭㜆ͱa  偭㜐偭㜀鉵鉑輘韔ᴃ潠ᴷ挑ఈ䐌འఈГͯ挝፠

鉜桮ἀĀĀĀĀĀ         倀 ᤀ ጀሀ ကጀ   簁o͆ఓ鋕š‿鉡癣潯渃韔ᄓ

嶠琓湧ų፶簓頍ͣ␑ఈ䐓湜ᅳ潴፮挓韴獮జൣ潤ᴷ持邛፮幭፯鉹湣ᴓ

 

 

I don't understand this problem, I try to boot with vmImage and other image, but the result is the same.

 

I precise that the uImage i've loaded on the STAMP is the uImage on the blackfin.uclinux.org :

 

https://blackfin.uclinux.org/gf/download/frsrelease/473/7291/uImage-bf537-stamp-2009R1.1-RC4

 

 

 

I need help, thanks all.

 

Romain RODRIGUEZ

 

here the config of the stamp:

 

bf537> printenv

bootargs=root=/dev/mtdblock0 rw

bootdelay=5

baudrate=57600

loads_echo=1

autoload=no

rootpath=/romfs

hostname=BF537

ramargs=setenv bootargs root=/dev/mtdblock0 rw

nfsargs=setenv bootargs root=/dev/nfs rw nfsroot=$(serverip):$(rootpath)

addip=setenv bootargs $(bootargs) ip=$(ipaddr):$(serverip):$(gatewayip):$(netmask):$(hostname):eth0:off

ramboot=tftpboot 0x1000000 linux;run ramargs;run addip;bootelf

nfsboot=tftpboot 0x1000000 linux;run nfsargs;run addip;bootelf

update=tftpboot 0x1000000 u-boot.bin;protect off 0x20000000 0x2007FFFF;erase 0x20000000 0x2007FFFF;cp.b 0x1000000 0x20000000 $(filesize)

ethact=BF537 ETHERNET

flashboot=bootm 0x20020000

ethaddr=00:e0:22:fe:56:ef

bootfile=vmImage

filesize=4839c5

fileaddr=1000000

gatewayip=192.168.0.1

netmask=255.255.255.0

ipaddr=192.168.0.30

serverip=192.168.0.44

tftpboot=tftp 0x1000000 uImagebf537;bootm 0x1000000;

bootcmd=run flashboot

stdin=serial

stdout=serial

stderr=serial

 

Environment size: 929/8188 bytes

TranslateQuoteReplyEditDelete

 

 

2010-03-11 09:44:27     Re: Problem boot uImage strange character (STAMP-BF537)

Robin Getz (UNITED STATES)

Message: 87095   

 

Romain:

 

Might just be a baud rate issue.

 

Looks like your U-Boot and kernel version are out of sync.

 

look at the faq.

 

https://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=faq

 

Why do I need to use the same version of toolchain/kernel/uClibc/U-boot/uClinux-dist?

 

-Robin

Attachments

    Outcomes