2009-05-19 08:07:41     u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Document created by Aaronwu Employee on Sep 18, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2009-05-19 08:07:41     u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Yuval Yosef (ISRAEL)

Message: 74257   

 

Hello Mike,

 

According to your recommendation I try use the 2009R1 prerelease UART binary for BF537 stamp.

I use toolchain2009

I have:

1. Boot mode is set to 7

2. "reset" pressed several times before loading

3. cabel is OK

 

I see the following:

 

bfin-uclinux-ldr  -T BF537 -v -l /tftpboot/u-boot-bf537-srv1-uart.ldr -b 57600 /dev/ttyS0 && kermit -l /dev/ttyS0 -b 57600 -C connect

Loading LDR /tftpboot/u-boot-bf537-srv1-uart.ldr ... OK!

Removing stale lock '//var/lock/LCK..ttyS0'

Opening /dev/ttyS0 ... OK!

Configuring terminal I/O ... [getattr] [setattr] [speed:57600] OK!

Trying to send autobaud ... OK!

Trying to read autobaud ... OK!

Checking autobaud ... Failed: wanted {0xBF,..,..,0x00} but got {0xFF,[0x36],[0xA6],0xC9}

Failed: Bad file descriptor

 

What is wrong ?

 

 

Thank you in advance.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 08:12:00     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74258   

 

why are you using the srv1 ldr on a bf537-stamp ?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 08:22:48     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Yuval Yosef (ISRAEL)

Message: 74260   

 

What another one from http://blackfin.uclinux.org/gf/project/u-boot/frs fit to bf537-stamp ?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 08:30:51     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74261   

 

please read the documentation

 

http://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=bootloaders:u-boot:release-notes:2009r1

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 10:14:17     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Yuval Yosef (ISRAEL)

Message: 74263   

 

I compiled u-boot-trunk-svn-1868 in the following way:

 

/BlackFin/u-boot-2009/u-boot-trunk-svn-1868/u-boot-2009.03  # make bf537-stamp_config

Configuring for bf537-stamp board...

 

/BlackFin/u-boot-2009/u-boot-trunk-svn-1868/u-boot-2009.03 # make

 

 

After that loading u-boot:

 

/BlackFin/u-boot-2009/u-boot-trunk-svn-1868/u-boot-2009.03 # bfin-uclinux-ldr  -T BF537 -v -l  u-boot.ldr -b 57600 /dev/ttyS0 && kermit -l /dev/ttyS0 -b 57600 -C connect

Loading LDR u-boot.ldr ... OK!

Removing stale lock '//var/lock/LCK..ttyS0'

Opening /dev/ttyS0 ... OK!

Configuring terminal I/O ... [getattr] [setattr] [speed:57600] OK!

Trying to send autobaud ... OK!

Trying to read autobaud ... OK!

Checking autobaud ... Failed: wanted {0xBF,..,..,0x00} but got {0xFF,[0xB6],[0xFC],0x4A}

Failed: Bad file descriptor

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 10:17:28     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74264   

 

the default config is for booting in bypass mode, not UART.  you cant mix boot modes.

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 11:23:49     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Yuval Yosef (ISRAEL)

Message: 74270   

 

Thank you for your instructions.

 

I changed in file bf537_stamp.h :

 

#define CONFIG_BFIN_BOOT_MODE       BFIN_BOOT_UART

 

Compiled :

 

make distclean

 

make bf537-stamp_config

 

make

 

But loading is failed ...

 

/BlackFin/u-boot-2009/u-boot-trunk-svn-1868/u-boot-2009.03 #  bfin-uclinux-ldr  -T BF537 -v -l  u-boot.ldr -b 57600 /dev/ttyS0 && kermit -l /dev/ttyS0 -b 57600 -C connect

Loading LDR u-boot.ldr ... OK!

Opening /dev/ttyS0 ... OK!

Configuring terminal I/O ... [getattr] [setattr] [speed:57600] OK!

Trying to send autobaud ... OK!

Trying to read autobaud ... OK!

Checking autobaud ... Failed: wanted {0xBF,..,..,0x00} but got {0xBF,[0xBE],[0xFA],0xFF}

Failed: Bad file descriptor

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 18:52:45     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74294   

 

try using 115200 baud.  otherwise, you sure you've reset the board to the right state and checked the uart troubleshooting ?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-24 06:19:07     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Yuval Yosef (ISRAEL)

Message: 74499   

 

Thanks Mike,

 

I can load u-boot on another BF537 board. May be the initial board is corrupted.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-24 13:46:20     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74505   

 

what version of silicon is on the board ?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-25 01:57:03     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Yuval Yosef (ISRAEL)

Message: 74514   

 

ADSP bf537-0.2 (Detected Rev: 0.2)

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-25 22:56:23     Re: u-boot 2009R1 prerelease on BF537 stamp failed

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74559   

 

i thought you said u-boot isnt working on that board ?  so how are you copying & pasting boot messages from it ?

Attachments

    Outcomes