2009-05-19 01:49:45     bf-527 ezkit u-boot via uart

Document created by Aaronwu Employee on Sep 18, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2009-05-19 01:49:45     bf-527 ezkit u-boot via uart

Noam Camiel (ISRAEL)

Message: 74199   

 

hello,

 

I'm trying to get u-boot on my bf-527 ezkit using uart.

 

I am using a linux box with a native com port and a cable that is used on other hardware and they work fine.

 

I am able to get basic responses from the board as mentioned in the "low level test" in http://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=bootloaders:u-boot:loading#troubleshooting       in a manner that the board replies two characters when space is entered.

 

Boot mode is set to 8 on the board (boot ldr over uart 1)

 

When attempting to load u-boot I get the following output:

 

bfin-uclinux-ldr -T BF527 -l  u-boot-bf527-ezkit-uart-2008R1.5.ldr /dev/ttyS0

Loading LDR u-boot-bf527-ezkit-uart-2008R1.5.ldr ... OK!

Opening /dev/ttyS0 ... OK!

Configuring terminal I/O ... OK!

Trying to send autobaud ... OK!

Trying to read autobaud ... OK!

Checking autobaud ... Failed: wanted {0xBF,..,..,0x00} but got {0xBF,[0x90],[0x80],0x80}

Failed: Bad file descriptor

 

Would appreciate any help on this matter.

 

Thanks,

 

Noam

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 02:07:54     Re: bf-527 ezkit u-boot via uart

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 74200   

 

there is no workaround for that currently

 

you should grab the 2009R1 prerelease UART binary and load it at 57600 baud

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-05-19 13:05:23     Re: bf-527 ezkit u-boot via uart

Noam Camiel (ISRAEL)

Message: 74272   

 

The solution you suggested works, I appreciate your help.

 

Noam.

Attachments

    Outcomes