FAQ: [#6259] ad73322 channel attribution problem(2010)

Document created by Aaronwu Employee on Sep 11, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

[#6259] ad73322 channel attribution problem

Submitted By: Bob Liu

Open Date

2010-09-17 02:16:18    

Priority:

Medium     Assignee:

Bob Liu

Status:

Open     Fixed In Release:

N/A

Found In Release:

N/A     Release:

Category:

N/A     Board:

STAMP

Processor:

BF537     Silicon Revision:

Is this bug repeatable?:

Yes     Resolution:

Out of Date

Uboot version or rev.:

    Toolchain version or rev.:

svn-4813

App binary format:

FDPIC     

Summary: ad73322 channel attribution problem

Details:

 

Xavier report that bug in forum http://blackfin.uclinux.org/gf/forummessage/93385.

 

-> when we try to play a file while recording, it plays the sound on a random output.

 

(looking with a scope show us the 8 frame sync pulse burst at 8kHz rate on one trace. On the other trace, we see the SPORT out audio data randomly dispatched over  the 8 frame sync (eg : it plays on channel 0, next play on channel 3, and so on ...))

 

 

-> how to reproduce :

 

start arecord : arecord -D plughw:0,6 -d 30 -f S16_LE -c 1 -r 8000 -t wav /root/test.wav

 

then try to play a short sound several times : aplay -D plughw:0,0 ringback.wav

 

 

Our current configuration :

 

one AD73322 connected on SPORT0, (CS on PF10 & RESET on PF14)

 

kernel rev 9120 (2010BETA1) / uclinux rev 9806 (2010BETA1)

 

 

Note : there is no such problem with the 2009R1.1 AD73322 driver (just tested once again with the same hardware)

 

Follow-ups

 

--- Bob Liu                                                  2010-11-12 03:22:26

Can't reproduce waiting feedback from Xavier.

 

 

 

    Files

    Changes

    Commits

    Dependencies

    Duplicates

    Associations

    Tags

 

File Name     File Type     File Size     Posted By

No Files Were Found

Attachments

    Outcomes