FAQ:[#6025] ssm2603 fails to work with vrec/vplay(2010)

Document created by Aaronwu Employee on Sep 10, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

[#6025] ssm2603 fails to work with vrec/vplay

Submitted By: Vivi Li

Open Date

2010-05-11 02:40:08     Close Date

2010-07-21 02:24:03

Priority:

Medium     Assignee:

Cliff Cai

Status:

Closed     Fixed In Release:

N/A

Found In Release:

2010R1     Release:

Category:

N/A     Board:

N/A

Processor:

ALL     Silicon Revision:

Is this bug repeatable?:

Yes     Resolution:

Fixed

Uboot version or rev.:

    Toolchain version or rev.:

gcc4.3-2010_Jan_22

App binary format:

N/A     

Summary: ssm2603 fails to work with vrec/vplay

Details:

 

ssm2603 fails to work with vrec/vplay in latest trunk.

 

No audio when sample rate is more than 8000Hz with following command.

--

root:/> vrec -w -S -b 16 -s 48000 -t 5|vplay

Recording WAVE : 16 bit, Speed 48000 Hz Stereo ...

Playing WAVE : 16 bit, Speed 48000 Hz Stereo ...

--

 

Sometimes it hangs during aplay or arecord. Bellow is one example. This hang up is more easy to be reproduced after vrec/vplay is run.

Also please refer to bug 6010.

--

root:/> arecord -t wav -c 1 -f U8 -r 8000 -d 5 |aplay

Recording WAVE 'stdin' : Unsigned 8 bit, Rate 8000 Hz, Mono

Playing WAVE 'stdin' : Unsigned 8 bit, Rate 8000 Hz, Mono

(Can not exit even use Ctrl+C)

--

 

Follow-ups

 

--- Cliff Cai                                                2010-06-03 04:45:00

fixed

 

--- Vivi Li                                                  2010-07-21 02:23:16

OK, close it.

 

 

 

    Files

    Changes

    Commits

    Dependencies

    Duplicates

    Associations

    Tags

 

File Name     File Type     File Size     Posted By

No Files Were Found

Attachments

    Outcomes