[#5419] netaudio failed to run due to un-replaced fork() in mpd

Document created by Aaronwu Employee on Sep 4, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

[#5419] netaudio failed to run due to un-replaced fork() in mpd

Submitted By: Barry Song

Open Date

2009-08-05 00:18:39    

Priority:

Medium High     Assignee:

Barry Song

Status:

Open     Fixed In Release:

N/A

Found In Release:

N/A     Release:

Category:

uClinux-dist applications     Board:

N/A

Processor:

BF537     Silicon Revision:

Is this bug repeatable?:

Yes     Resolution:

Fixed

Uboot version or rev.:

    Toolchain version or rev.:

2009R1_RC9

App binary format:

FLAT     

Summary: netaudio failed to run due to un-replaced fork() in mpd

Details:

 

After fix bug [#5395], netaudio goes further. But when press \"start netaudio\", mpd will fail.

Check the codes, there are some forks in the codes, then I simply replaced all fork by vfork, mpd seemed to enter a lock-up after that.

Parent process need to wait the exit of child process if we use vfork, it blocks the parent process to continue while we really want the two to run at the same time. So for this kind of cases, it seems we can\'t use vfork to replace fork.

Let me check whether pthread or something else can help for this case.

 

 

Follow-ups

 

--- Barry Song                                               2009-08-11 06:04:32

Upgraded mpd doesn't support uclinux at all, so revert to old version.

And upgraded mpc is not compatible with netaudio scripts, so revert mpc too.

 

 

 

    Files

    Changes

    Commits

    Dependencies

    Duplicates

    Associations

    Tags

 

File Name     File Type     File Size     Posted By

No Files Were Found

Attachments

    Outcomes