2011-08-19 06:17:46     The AD73311 driver can not run in 3.0.0-ADI-2011R1-pre-svn10061

Document created by Aaronwu Employee on Aug 27, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2011-08-19 06:17:46     The AD73311 driver can not run in 3.0.0-ADI-2011R1-pre-svn10061

Zhi Qiang Zhang (CHINA)

Message: 103033   

 

Hi,

 

I can't find the audio device, I think the driver can not run properly, so I modify the source as following,

 

in ad73311.c

 

static int __init ad73311_init(void)

{

        printk(KERN_INFO "--- %s ---\n", __func__);

        return platform_driver_register(&ad73311_codec_driver);

}

 

static int ad73311_probe(struct platform_device *pdev)

{

        printk(KERN_INFO "--- %s ---\n", __func__);

 

        return snd_soc_register_codec(&pdev->dev,

                        &soc_codec_dev_ad73311, &ad73311_dai, 1);

}

 

It should print that 2 message, but I got only one, here is the dmesg,

 

rtc-bfin rtc-bfin: rtc core: registered rtc-bfin as rtc0

bfin-wdt: initialized: timeout=20 sec (nowayout=0)

--- ad73311_init ---

bfin-i2s bfin-i2s.0: dma rx:1 tx:2, err irq:10, regs:ffc00800

dma_alloc_init: dma_page @ 0x0169f000 - 256 pages at 0x01f00000

-- bf5xx_ad73311_init --

ALSA device list:

  No soundcards found.

TCP cubic registered

NET: Registered protocol family 17

 

 

 

What is the problem?

 

 

 

Regards,

 

ZhangZQ

QuoteReplyEditDelete

 

 

2011-08-22 01:05:20     Re: The AD73311 driver can not run in 3.0.0-ADI-2011R1-pre-svn10061

Scott Jiang (CHINA)

Message: 103062   

 

You should post your board info first. Assume you are using bf537, update arch/blackfin/mach-bf537/boards/stamp.c, the codec driver need a platform device.

Attachments

    Outcomes