2010-09-02 04:41:56     menuconfig

Document created by Aaronwu Employee on Aug 22, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2010-09-02 04:41:56     menuconfig

Filip Vanalme (BELGIUM)

Message: 93066   

 

I have a problem when executing make menuconfig :

 

In the first stage, I select [*] Customize Application/Library Settings

 

Then I get this error message :

 

 

 

FVA@tlv-thc-lx-01:~/XT100G2/build/uClinux-dist> make menuconfig

find vendors -mindepth 2 '(' -name .svn -prune ')' -o -type f -name Kconfig -print | sed 's:^:source ../:' > vendors/Kconfig

config/mkconfig > Kconfig

KCONFIG_NOTIMESTAMP=1 /home/FVA/XT100G2/build/uClinux-dist/config/kconfig/mconf Kconfig

Kconfig:344:warning: choice values currently only support a single prompt

Kconfig:341:warning: choice values currently only support a single prompt

 

 

*** End of Linux kernel configuration.

*** Execute 'make' to build the kernel or try 'make help'.

 

make[1]: Entering directory `/home/FVA/XT100G2/build/uClinux-dist'

find vendors -mindepth 2 '(' -name .svn -prune ')' -o -type f -name Kconfig -print | sed 's:^:source ../:' > vendors/Kconfig

KCONFIG_NOTIMESTAMP=1 make ARCH=blackfin   -C config menuconfig

make[2]: Entering directory `/home/FVA/XT100G2/build/uClinux-dist/config'

/home/FVA/XT100G2/build/uClinux-dist/config/kconfig/mconf Kconfig

file ../user/busybox/busybox-1.13.4/libbb/Kconfig already scanned?

make[2]: *** [menuconfig] Error 1

make[2]: Leaving directory `/home/FVA/XT100G2/build/uClinux-dist/config'

make[1]: *** [config_menuconfig] Error 2

make[1]: Leaving directory `/home/FVA/XT100G2/build/uClinux-dist'

make: *** [menuconfig] Error 2

FVA@tlv-thc-lx-01:~/XT100G2/build/uClinux-dist>

 

I didn't do that part of the configuration for a long time. It worked before; but obviously now there's a problem that prevents me to enter the application/library configuration part. (as I didn't use that configuration part for a long time, it's almost impossible to know what has changed in that period of time...).

 

Anyone can point me in the good direction ? Bad .config file ?

 

Thanks

TranslateQuoteReplyEditDelete

 

 

2010-09-02 05:53:35     Re: menuconfig

Aaron Wu (CHINA)

Message: 93070   

 

Try if it works fine with a clean version? I mean a clean code package

QuoteReplyEditDelete

 

 

2010-09-02 09:26:28     Re: menuconfig

Filip Vanalme (BELGIUM)

Message: 93075   

 

Seems to work fine with an earlier release. Have to find out now why it is not working anymore with the recent release. I'm copying the latest version piece by piece over the working version to find out where the problem occurs.

 

Anyone can give me a clue based on the error output ?

 

Googling around, I found similar problems that point to duplicate lines in Kconfig or .config files. Possible ?

TranslateQuoteReplyEditDelete

 

 

2010-09-02 10:14:46     Re: menuconfig

Filip Vanalme (BELGIUM)

Message: 93079   

 

I think I found the problem.... stupid problem.... I feel ashamed not have seen this earlier...

Obviously, a number of folders from the root have been accidentally copied to the vendors folder (/bin, /lib, /user,...). After removing these folders from /vendors, make menuconfig  seems to work normal again...

TranslateQuoteReplyEditDelete

 

 

2010-09-02 10:20:03     Re: menuconfig

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 93080   

 

yes, the first thing the build system does is search for Kconfig files in vendors/ and automatically include them

QuoteReplyEditDelete

Attachments

    Outcomes