2009-09-07 12:52:51     problem with 2009r1 dist

Document created by Aaronwu Employee on Aug 19, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2009-09-07 12:52:51     problem with 2009r1 dist

Dmitry Romannikov (RUSSIAN FEDERATION)

Message: 79654   

 

after image was booted to board(bf537)  it returned some unreadble symbols like:

 

Эicache_enable

U-Boot 1.1.6-svn (ADI-2007R1) (Oct 4 2007 - 12:42:05)

 

CPU: ADSP BF537 Rev.: 0.3

Board: ADI BF537 stamp board

  Support:   blackfin.uclinux.org/

Clock: VCO: 500 MHz, Core: 500 MHz, System: 100 MHz

SDRAM: 64 MB

FLASH: 4 MB

In: serial

Out: serial

Err: serial

Net: BF537 ETHERNET

I2C: ready

autoboot in 2 seconds: press space to stop

bf537> tftp 0x1000000 uImage

Using BF537 ETHERNET device

TFTP from server 192.168.1.100; our IP address is 192.168.1.102

Filename 'uImage'.

Load address: 0x1000000

Loading: #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################################

  #################################################

done

Bytes transferred = 4905060 (4ad864 hex)

bf537>bootm 0x1000000

c▄

▄┌oЮrn°Л|ЛnnnoЛ─Л▓lЛРno·|~┌noБ▄

░|cБ▓c┌c▄⌠Б▄rnonl▄b

b▄▓РrСpr▓БЦr

l▌

b

°ОЛnЮ|БnБpРl`▄┌r▓cpnn▄┐r▓bpnn▄┌rЛРn|c

▄▓Рn|░▓b⌠┌▄┌s▓bpnnlr▄┌sl`

Бnnn÷┌┌c

lnnЛ░nЮp┌b

·Лr▓РnР░▓▄

Л⌠r

bnn·ЮБРnС░▓

lbl░rЛ▓bnp▄▓Сn|░▓c▓┌▓`|▓┌▄▓°°Л▐┌▓c▓┌

cРn·op~┌n▄°ЮrnnЭlЛ▌l▄┌r▓bpnn▄┌r▓cpnnЛ▓┌┌nn°Лr┌⌠▓oЛ┌nnpo

·nllЛ▌lbllbl

l

▌─l▌┐Л▐l▓▓`

bs─Л▌p·lblc▓▓nn°l·oР▌▓┌ЛnБ▄БnБplnЦrРn|Бc

Л▌r▓▄Лn▄°|▓┌▓`▓nЮЧ┌onnpЧonЛ░b

°НРР▓

ll▄

lb▄l▌▐

Р▓rl┌

Л▄°

l`

Л⌠▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓⌠▓▓▓▓⌠▓▓▓▓⌠▓▓▓▓⌠▓▓▓▓⌠▓▓▓▓`

l

▄Цb

 

 

========================

 

image was builted with default settings.

 

Does anyone have same problem or know how solve it?

 

--

 

Dmitry

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-09-07 15:41:54     Re: problem with 2009r1 dist

Frank Van Hooft (CANADA)

Message: 79658   

 

My first guess is you've got the serial port baud rates set differently for u-boot vs uclinux. So you can see the u-boot output ok, but once your board starts up uclinux, your terminal program can't display its output anymore.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-09-07 23:24:55     Re: problem with 2009r1 dist

Yi Li (CHINA)

Message: 79660   

 

How about download a released 2009R1-RC6 uImage and have a try again?   blackfin.uclinux.org/gf/project/uclinux-dist/frs

 

-Yi

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-09-08 08:38:56     Re: problem with 2009r1 dist

Dmitry Romannikov (RUSSIAN FEDERATION)

Message: 79677   

 

How about download a released 2009R1-RC6 uImage and have a try again?   blackfin.uclinux.org/gf/project/uclinux-dist/frs

 

-Yi

 

---

 

same result..

 

--

 

Dmitry

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-09-08 10:16:37     Re: problem with 2009r1 dist

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 79681   

 

so check/fix your baudrate like Frank said

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-09-09 16:44:07     Re: problem with 2009r1 dist

Peter Gombos (HUNGARY)

Message: 79716   

 

As far as I see the baudrate set before the image uncompressed. I think the baudrate set before the kernel starts. (Something wrong/misconfigured in early print?) I suggest you change the u-boot to a newer version.

 

I have never tried 2007 but 2008 and 2009 u-boot versions works fine with 2009 uClinux images on the devel. board.

 

Download a new u-boot uart boot loader file and do serial boot . The releated documentation is very clear.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-09-13 05:18:29     Re: problem with 2009r1 dist

Dmitry Romannikov (RUSSIAN FEDERATION)

Message: 79843   

 

As far as I see the baudrate set before the image uncompressed. I think the baudrate set before the kernel starts. (Something wrong/misconfigured in early print?) I suggest you change the u-boot to a newer version.

 

I have never tried 2007 but 2008 and 2009 u-boot versions works fine with 2009 uClinux images on the devel. board.

 

Download a new u-boot uart boot loader file and do serial boot . The releated documentation is very clear.

 

---

 

Thanks!

 

dist 2009 started to work with u-boot 2008.

 

--

 

Dmitry

Attachments

    Outcomes