2009-04-14 12:19:04     nfsmount error during build

Document created by Aaronwu Employee on Aug 15, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2009-04-14 12:19:04     nfsmount error during build

Jim Carstensen (UNITED STATES)

Message: 72643   

 

Trying to do a fresh build from trunk.  Not seen this error before.

 

(did svn up and make clean prior.)

 

Any clues to how to get rid of it?

 

nfsmount.c: In function 'nfsmount':

nfsmount.c:237: error: 'NFS_VERSION' undeclared (first use in this function)

nfsmount.c:237: error: (Each undeclared identifier is reported only once

nfsmount.c:237: error: for each function it appears in.)

nfsmount.c:118: warning: unused variable 'hp'

make[3]: *** [nfsmount.o] Error 1

make[3]: Leaving directory `/home/uclinux/blackfin-sources/uclinux-dist/user/mount'

make[2]: *** [mount] Error 2

make[2]: Leaving directory `/home/uclinux/blackfin-sources/uclinux-dist/user'

make[1]: *** [all] Error 2

make[1]: Leaving directory `/home/uclinux/blackfin-sources/uclinux-dist/user'

make: *** [subdirs] Error 1

 

Thanks.

 

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-14 13:42:17     Re: nfsmount error during build

Jim Carstensen (UNITED STATES)

Message: 72647   

 

Trying again with NFS turned off.  (Don't need it)  Should that fix it?  And if I do end up needing it later, what is required to make it work.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-14 14:49:42     Re: nfsmount error during build

Jim Carstensen (UNITED STATES)

Message: 72649   

 

Nope.  That didn't fix it.

 

In function 'nfsmount'

 

nfsmount.c:237: error 'NFS_VERSION' undeclared (first use in this funciton)

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-14 16:40:24     Re: nfsmount error during build

Robin Getz (UNITED STATES)

Message: 72650   

 

Jim:

 

Don't use that version of mount - Just use the mount from busybox. I'll have to look to see what the issue is.

 

-Robin

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-14 16:42:28     Re: nfsmount error during build

Jim Carstensen (UNITED STATES)

Message: 72651   

 

OK.  thanks, Robin.  I suppose I look in the menuconfig for that?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-14 18:54:51     Re: nfsmount error during build

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 72654   

 

busybox supports mounting of nfs shares by default

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-15 09:11:17     Re: nfsmount error during build

Jim Carstensen (UNITED STATES)

Message: 72689   

 

Not sure where to shut off 'mount' in the menuconfig.   And since BusyBox is in place, will the command

 

mount -t vfat/mnt/dev/sda1

 

still work?

 

This error started happening after I did an 'svn up' on the trunk yesterday morning.

 

thanks.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-15 13:45:51     Re: nfsmount error during build

Robin Getz (UNITED STATES)

Message: 72706   

 

Jim:

 

First figure out why the directory is being added:

 

rgetz@imhotep:~/blackfin/trunk/uClinux-dist> grep mount ./user/Makefile

dir_$(CONFIG_USER_MOUNT_MOUNT)              += mount

dir_$(CONFIG_USER_MOUNT_UMOUNT)             += mount

dir_$(CONFIG_USER_SMBMOUNT_SMBMOUNT)        += smbmount

dir_$(CONFIG_USER_SMBMOUNT_SMBUMOUNT)       += smbmount

 

 

- because either CONFIG_USER_MOUNT_MOUNT or CONFIG_USER_MOUNT_UMOUNT is set.

 

rgetz@imhotep:~/blackfin/trunk/uClinux-dist> grep CONFIG_USER_MOUNT_MOUNT ./config/.config

# CONFIG_USER_MOUNT_MOUNT is not set

 

 

rgetz@imhotep:~/blackfin/trunk/uClinux-dist>  grep CONFIG_USER_MOUNT_UMOUNT ./config/.config

# CONFIG_USER_MOUNT_UMOUNT is not set

 

 

-Robin

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-04-20 02:12:02     Re: nfsmount error during build

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 72838   

 

nothing special needs to occur to mount vfat filesystems, thus any mount implementation should work fine

Attachments

    Outcomes