2009-01-06 00:52:48     Issue in copying uboot using UART

Document created by Aaronwu Employee on Aug 9, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2009-01-06 00:52:48     Issue in copying uboot using UART

Angel Thomas (INDIA)

Message: 67413   

 

Hi,

 

I referred the following site:

 

http://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=bootloaders:u-boot:loading#boot_via_the_uart

 

Using the same BF-527 device and serial cable i copied the uboot.ldr previously. Its not allowing now and showing the following error with the ldr application.

 

"Trying to send autobaud ... OK!

Trying to read autobaud ... ldr: received signal 14: timeout while sending; aborting"

 

After that i try with ldrviewer to connect the device. Error showed at this point is:

 

"CTS not ready".

 

Could you tell me how to solve this ?

 

Angel

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 00:56:48     Re: Issue in copying uboot using UART

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 67414   

 

did you read the troubleshooting section ?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 01:31:20     Re: Issue in copying uboot using UART

Angel Thomas (INDIA)

Message: 67418   

 

Yes, i did that.

 

I check the Switch Settings and boot mode.

 

SW10  is                          :        off  on  off  on

 

Boot mode is                  :         8 eight(using UART1).

 

I am using ttyS0 terminal.  Hit the reset button before copying.  Closed  the minicom terminal.

 

I was using the same serial cable with the device. It is  still  working properly  with  BF548.

 

 

 

 

 

Angel

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 01:47:58     Re: Issue in copying uboot using UART

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 67421   

 

did you verify the low level test worked ?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 03:36:12     Re: Issue in copying uboot using UART

Angel Thomas (INDIA)

Message: 67430   

 

Hi,

 

Thank you so much for your quick response.

 

I am not wellversed with the hardware side. Can you explain me how to do the low level test.

 

Since i am not able to copy the uboot, interaction with the device is not possible.

 

Is there any other way do it?

 

POST program is running in boot mode 1.

 

 

 

Angel

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 03:44:59     Re: Issue in copying uboot using UART

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 67434   

 

it's in the troubleshooting section of the aforementioned document

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 04:41:21     Re: Issue in copying uboot using UART

Angel Thomas (INDIA)

Message: 67462   

 

Hi Mike,

 

Referred the trouble shooting document and did the low level test. The Device is not responding with the escape characters.

 

The kermit got hang after hitting the spacebar.

 

Tried the UART Autobaud test using Visual DSP .  Can't find any expected escape character as result in hyperterminal.

 

Angel

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-06 04:45:36     Re: Issue in copying uboot using UART

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 67463   

 

then it means hardware or your desktop system.  double check your switch settings and you hit reset on the board a few times.

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-11 23:28:10     Re: Issue in copying uboot using UART

Angel Thomas (INDIA)

Message: 67774   

 

Hi,

 

Apart UART1 how to copy uboot to the board?

 

Do we able to copy uboot via UART0 ? If so, What modification have to be follow?

 

 

 

Angel

 

 

 

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-12 01:02:51     Re: Issue in copying uboot using UART

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 67777   

 

read the HRM/datasheet to see what UARTs are supported

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-12 05:12:45     Re: Issue in copying uboot using UART

Angel Thomas (INDIA)

Message: 67784   

 

Hi,

 

Copied the u-boot-bf527-ezkit-para-2008R1.5.ldr to parallel flash using Visual DSP.  And uboot is loading properlly. That means the problem is only with the UART1 port.  Is there any method to load the kernal without using UART1 to the BF-527 device.

 

 

 

Angel

 

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-12 07:25:55     Re: Issue in copying uboot using UART

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 67795   

 

you can read about ways of loading files in the documentation:

http://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=bootloaders:u-boot

Attachments

    Outcomes