2009-01-02 00:46:39     Issue in playback of video along with network driver

Document created by Aaronwu Employee on Aug 9, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2009-01-02 00:46:39     Issue in playback of video along with network driver

P SENTHIL KUMAR (INDIA)

Message: 67279   

 

Dear All,

 

We are using 2008R1.5 and BF561 based custom board.

 

We are haiving network chip in our custom board and we have enabled the network driver for our network playbacks.

 

In paralle we have enabled our display dirver for video.

 

During downloading from the network our video display is jumping vertically  up and down, but after finishing network downloading there is no jump in the display.

 

Also, we are getting some greenlines in the video display, after enabling the dhcp in our application.

 

 

 

Let me know how fix this issue.

 

 

 

Regards, Senthil

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-02 07:42:49     Re: Issue in playback of video along with network driver

Robin Getz (UNITED STATES)

Message: 67302   

 

Senthil:

 

Which ethernet chip are you using?

 

-Robin

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-02 07:52:15     Re: Issue in playback of video along with network driver

P SENTHIL KUMAR (INDIA)

Message: 67304   

 

Hi Robin,

 

Thanks for the reply,

 

we are using LAN91C9111-NE chip.

 

Regards, Senthil

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-02 08:25:46     Re: Issue in playback of video along with network driver

Robin Getz (UNITED STATES)

Message: 67306   

 

Senthil:

 

The default driver for the LAN91C9111 does not use DMA for data transfers - so it does core I/O. When doing this it must turn off interrupts. This is normally the issue.

 

You have two things to try (which remove turning off interrupts from the outer loop, and put it inside)-

 

1) drop in /trunk/arch/blackfin/lib/ins.S into your release. This includes a low latency option. (You basically want r5174 - so you get the changes to Kconfig at the same time)

 

2) get the updated arch/blackfin/kernel/bfin_dma_5xx.c which fixes up the way that dma was being done (turning interrupts off) (specifically r5799).

 

-Robin

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-02 09:40:14     Re: Issue in playback of video along with network driver

P SENTHIL KUMAR (INDIA)

Message: 67309   

 

Robin,

 

Thanks for the suggestion.

 

We are facing a issue, enabling and disabling the interrupts in a loop.

 

After enabling the enabling the interrupt inside the loop, we cant able to do the ftpget.

 

below issue is the issue we are getting after enabling the interrupt inside the loop in ins.S.

 

root:/> ftpget -u senthil -p senthil 172.16.6.114 /bin/SDCard_Aud SDCard_Aud

ftpget: cannot connect to remote host (172.16.6.114): No route to host

root:/>

 

 

 

 

 

Regards,Senthil

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-02 10:55:29     Re: Issue in playback of video along with network driver

P SENTHIL KUMAR (INDIA)

Message: 67310   

 

Hi Robin,

 

Actually, we had tried out  your first suggestion ( /trunk/arch/blackfin/lib/ins.S (r5174)).

 

but we cant able to do ftpget to transfer the executables.

 

Before doing ftpget, we try to ping at the root prompt, which is working properly.

 

below are the details eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1

 

root:/>

root:/>

root:/>

root:/>

root:/>

root:/>

root:/>

root:/> ftpget -u senthil -p senthil 172.16.6.114 /bin/SDCard_Aud SDCard_Aud

ftpget: cannot connect to remote host (172.16.6.114): No route to host

root:/> ping

root:/> ping 172.16.15.251

PING 172.16.15.251 (172.16.15.251): 56 data bytes

 

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2009-01-02 15:56:04     Re: Issue in playback of video along with network driver

Robin Getz (UNITED STATES)

Message: 67311   

 

Senthil:

 

Then you will need to debug it on the release branch - it seemed to work for me on trunk. I can have another look on Monday.

 

-Robin

Attachments

    Outcomes