2008-09-11 03:40:54     Audio application error on BF527-EZKIT Board

Document created by Aaronwu Employee on Aug 7, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2008-09-11 03:40:54     Audio application error on BF527-EZKIT Board

Kannan g (INDIA)

Message: 61932   

 

Hi,

I have enabled the SSM2602 Audio driver on  uClinux-dist-2008R1.5-RC3 distribution as per the document ssm2602_setup ,  but   Audio application(tone) is not  working,

 

root:/> modprobe snd-ssm2602

 

ASoC version 0.13.1

dma rx:3 tx:4, err irq:15, regs:ffc00800

ssm2602 Audio Codec 0.1

 

 

root:/> modprobe snd-pcm-oss

 

root:/> lsmod

 

Module                  Size  Used by

snd_pcm_oss            31968  0

snd_mixer_oss          11360  1 snd_pcm_oss

snd_ssm2602             1412  0

snd_soc_bf5xx           2720  1 snd_ssm2602

snd_soc_bf5xx_i2s      10980  2 snd_ssm2602,snd_soc_bf5xx

snd_soc_ssm2602         8560  1 snd_ssm2602

snd_soc_core           17120  3 snd_ssm2602,snd_soc_bf5xx,snd_soc_ssm2602

snd_pcm                48356  3 snd_pcm_oss,snd_soc_bf5xx,snd_soc_core

snd_page_alloc          4232  1 snd_pcm

snd_timer              13796  1 snd_pcm

snd                    31092  6 snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_soc_ssm2602,snd_so

c_core,snd_pcm,snd_timer

soundcore               3940  1 snd

 

 

root:/> tone

ERROR: failed to open DAC device /dev/dsp

 

Please provide the details to solve the above issue.

 

 

Best regards,

Kannan

 

 

 

 

 

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-09-16 01:54:37     Re: Audio application error on BF527-EZKIT Board

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 62202   

 

post the full kernel log output please

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-09-17 03:21:58     Re: Audio application error on BF527-EZKIT Board

Kannan g (INDIA)

Message: 62283   

 

Hi  Mike,

 

I not enabled some configuration, Now  it is working.

 

 

Thanks Mike

 

Best regards,

Kannan

 

 

QuoteReplyEditDelete

 

 

2010-01-18 23:20:56     Re: Audio application error on BF527-EZKIT Board

Vinay Kumar (INDIA)

Message: 84726   

 

Hi Kannan,

 

I too have the same problem, what the configuration i need to enable to make the Audio work, I am using uClinux-dist-2009R1.

 

Thanks

Attachments

    Outcomes