2008-02-06 10:19:51     Uart 0 with RTS/CTS flow control problem on 2007R1 branch using bug fix #3585 or Not

Document created by Aaronwu Employee on Aug 5, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2008-02-06 10:19:51     Uart 0 with RTS/CTS flow control problem on 2007R1 branch using bug fix #3585 or Not

Stephane Gomes (FRANCE)

Message: 50764    2 cases with different problems

 

    If I use UART0 with RTS/CTS flow control on 2007R1 branch without bug fix #3585.

 

The uart is configured to use DMA mode.

I notice that if I plug in a serial cable on the Uart0 at start-up, I can communicate with the Blackfin through this Uart0 .

But If I don't plug in a cable on my Uart0 at start-up, all the other processes seem to run properly but when I plug in a cable after start-up, I do not get the prompt and I can not communicate with the Uart0.

 

 

    If I use UART0 with RTS/CTS flow control on 2007R1 branch with bug fix #3585.

 

The uart is configured to use DMA mode.

I notice that if I plug in a serial cable on the Uart0 at start-up, I can communicate with the Blackfin through this Uart0 .

But If I don't plug in a cable on my Uart0 at start-up, some processes launched in the /etc/rc file like dhcpcd do not start properly (no Ip address attributed to my board).

As soon as I plug in a cable on Uart0 after start-up, I get the prompt and I can communicate with the Uart0 and all the processes which seemed to be stuck before, start immediately. In my exemple of Dhcpcd, an Ip address is attributed immediately.

 

 

Thank you for your help.

 

Stephane.

TranslateQuoteReplyEditDelete

 

 

2008-02-07 00:24:42     Re: Uart 0 with RTS/CTS flow control problem on 2007R1 branch using bug fix #3585 or Not

Mike Frysinger (UNITED STATES)

Message: 50793    DMA + RTS/CTS isnt really supported and most likely broken in 2007R1 ... it may not even work properly with 2008R1/trunk, but you can try it out

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-02-12 22:19:02     Re: Uart 0 with RTS/CTS flow control problem on 2007R1 branch using bug fix #3585 or Not

Sonic Zhang (CHINA)

Message: 50965   

 

Doe CTS/RTS work for you in  the 2008R1 branch?

Attachments

    Outcomes