2008-02-04 18:11:37     Installed SPI driver but no output

Document created by Aaronwu Employee on Aug 5, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

2008-02-04 18:11:37     Installed SPI driver but no output

Myrick Monroe (UNITED STATES)

Message: 50657   

 

I build a new kernal today with the ADSP-SPIADC DRIVER  and can sucessfully open "/dev/spi". However, simple write function calls produce no output at the SPI connector. Is there a switch setting that could cause this or do I need to run some the GPIO driver to set up the proper outputs?

 

Thanks,

 

Myrick

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-02-05 03:40:56     Re: Installed SPI driver but no output

Michael Hennerich (GERMANY)

Message: 50673    Can you detail the Hardware you are using, the kernel Version  or our Release Version, etc.

 

You should consider using the spidev user space driver.

See more here:

http://docs.blackfin.uclinux.org/doku.php?id=spi

 

-Michael

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-02-05 09:53:32     Re: Installed SPI driver but no output

Myrick Monroe (UNITED STATES)

Message: 50694   

 

Michael,

 

I am using the ADZS-BF537-Stamp board and the current release .... uClinux-dist-R1.1-1-RC3.

 

I think you are telling me to upgrade to the Beta version of the next release and install svidev. Is this correct?

 

Best Regards,

 

Myrick

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-02-05 11:07:19     Re: Installed SPI driver but no output

Myrick Monroe (UNITED STATES)

Message: 50704   

 

I was wondering, is the BF537 supported by the old driver ADSP-SPIADC or is the driver only for BF533?

 

 

 

  If I start over and use the spidev I have to modify the board file and I will need to know additional information in order to insert the conditional compilation directive for BF537. For example the BF533 has "#if defined(CONFIG_SPI_ADC_BF533) \ || defined(CONFIG_SPI_ADC_BF533_MODULE) {

 

.......modalias = ....

 

 

 

}

 

What is the conditional compilation directive for BF537?

QuoteReplyEditDelete

 

 

2008-02-05 11:29:44     Re: Installed SPI driver but no output

Myrick Monroe (UNITED STATES)

Message: 50707   

 

Another comment...

 

I just reviewed the compiler options that I selected. They are:

 

1. Blackfin BF53x ADSP SPI ADC support

 

2. Blackfin BF53x Programmable Flags Driver

 

3. BlackfinBF5xx HW-Timers Driver

 

4. BlackfinBF53x Sport support

 

I  selected nothing under SPI support and the only choice is Bitbanging SPI master?

 

Also, DMA support is not selected....

 

Is there some other option that must be included in order for ADSP SPI ADC to function?

 

 

 

Regards,

 

Myrick

Attachments

    Outcomes