[#7199] uboot fails to detect two spi flash chip concurrently

Document created by Aaronwu Employee on Sep 26, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

[#7199] uboot fails to detect two spi flash chip concurrently

Submitted By: Mingquan Pan

Open Date

2012-07-11 04:38:27    

Priority:

Medium     Assignee:

Scott Jiang

Category:

N/A     Fixed In Release:

N/A

Found In Release:

N/A     Status:

Open

Board:

N/A     Processor:

BF609

Silicon Revision:

    Resolution:

Rejected

Is the bug repeatable?:

N/A     

Summary: uboot fails to detect two spi flash chip concurrently

Details:

 

uboot fails to detect two spi flash chip concurrently.

With the add-on board on, uboot can only detect the add-on spi flash by command :sf probe 4, but it fails to sf probe 1, the original spi flash.

 

U-Boot 2011.09-dirty (ADI-2012R1) (Jul 06 2012 - 20:18:57), Build: jenkins-label=UBOOT_BF609-EZKIT-172

 

CPU:   ADSP bf609-0.0 (Detected Rev: 0.0) (parallel flash boot)

Board: ADI BF609 EZ-Kit board

       Support: http://blackfin.uclinux.org/

Clock: VCO: 25 MHz, Core: 500 MHz, System0: 100 MHz, System1: 100 MHz, Dclk: 250 MHz

RAM:   128 MiB

Flash: 16 MiB

MMC:   Blackfin SDH: 0

In:    serial

Out:   serial

Err:   serial

other init

Net:   mii0

Hit any key to stop autoboot:  0

bfin> sf probe 1

SF: Unsupported manufacturer ef

Failed to initialize SPI flash at 0:1

bfin> sf probe 4

SF: Detected M25P64 with page size 64 KiB, total 8 MiB

 

Follow-ups

 

--- Sonic Zhang                                              2012-07-18 07:43:24

SPI signal is bad if too much peripherals are attached to the same conversion

board. Do the test on the other board.

 

 

 

    Files

    Changes

    Commits

    Dependencies

    Duplicates

    Associations

    Tags

 

File Name     File Type     File Size     Posted By

No Files Were Found

Attachments

    Outcomes