[#6020] Ethernet fails sometimes in u-boot on BF518F-EZBRD

Document created by Aaronwu Employee on Sep 25, 2013
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

[#6020] Ethernet fails sometimes in u-boot on BF518F-EZBRD

Submitted By: Vivi Li

Open Date

2010-05-05 04:04:24    

Priority:

Medium     Assignee:

Nobody

Category:

N/A     Fixed In Release:

N/A

Found In Release:

N/A     Status:

Open

Board:

Ezbrd     Processor:

BF518

Silicon Revision:

    Resolution:

N/A

Is the bug repeatable?:

N/A     

Summary: Ethernet fails sometimes in u-boot on BF518F-EZBRD

Details:

 

Ethernet fails sometimes in u-boot on BF518F-EZBRD.

 

Although I failed to reproduce this bug, it still exist in test log. So record it here.

 

--

U-Boot 2010.03-svn2258 (ADI-2010R1-pre) (May 05 2010 - 03:30:53)

 

CPU:   ADSP bf518-0.0 (Detected Rev: 0.0) (parallel flash boot)

Board: ADI BF518F EZ-Board board

       Support: http://blackfin.uclinux.org/

Clock: VCO: 625 MHz, Core: 156.250 MHz, System: 78.125 MHz

RAM:   64 MB

Flash:  4 MB

MMC:  Blackfin SDH: 0

In:    serial

Out:   serial

Err:   serial

KGDB:  [on serial] ready

Net:   Blackfin EMAC

Hit any key to stop autowaiting for uboot prompt

boot:  9 ^H^H^H 0

bfin>

bfin> icache on

Instruction Cache is ON

bfin> dcache on

Data (writethrough) Cache is ON

bfin> ping 10.100.4.174

Using Blackfin EMAC device

ping failed; host 10.100.4.174 is not alive

bfin>

bfin> tftp 0x1000000 uboot-source-test.img

Using Blackfin EMAC device

TFTP from server 10.100.4.174; our IP address is 10.100.4.50

Filename 'uboot-source-test.img'.

Load address: 0x1000000

Loading: *^HT T T T T T

Abort

bfin>

--

 

The earliest failed log to trace back is on Feb, 20th with following info:

--

U-Boot 2009.11.1-svn2234 (ADI-2010R1-pre) (Feb 20 2010 - 07:55:44)

 

CPU:   ADSP bf518-0.0 (Detected Rev: 0.0) (parallel flash boot)

Board: ADI BF518F EZ-Board board

       Support: http://blackfin.uclinux.org/

Clock: VCO: 200 MHz, Core: 100 MHz, System: 50 MHz

--

 

Follow-ups

 

--- Vivi Li                                                  2010-09-15 05:12:01

I can still see this bug in regression log, but can't replicate manually.

 

--- Mike Frysinger                                           2010-09-15 13:55:03

i have seen some issues on the bf527-ezkit, but it isnt really specific to any

version of software.  the fix was to add a phyreset in bfin_miiphy_init.  i'll

probably commit this after 2010R1.

 

 

 

    Files

    Changes

    Commits

    Dependencies

    Duplicates

    Associations

    Tags

 

File Name     File Type     File Size     Posted By

No Files Were Found

Attachments

    Outcomes