AD-96TOF1-EBZ Rev D Board with Jetson

Hello,

We have a AD-96TOF1-EBZ and are using the instructions from here to try and use a Jetson Nano. I'm trying to make the imshow-jetson example work.

The instructions are for rev B and rev C boards. We have a rev D board - can the rev D board work with a Jetson Nano?

Having followed the instructions the error I am getting is:

Cannot identify /dev/video0 errono:2error: No such file or directory

Are there other steps to help debug why the camera is not present?

thanks.

Parents
  • 0
    •  Analog Employees 
    on Feb 17, 2021 1:08 PM

    Hi

    Could you tell me what version of the SDK are you using?

    Make sure you are turning on the camera before turning on the board.


    Also, please post the whole log.

  • Hi,

    same issue here, runing with latest image for Jetson Nano.

    The output of imshow-jetson is:

    I0326 16:01:44.780836 11455 sensor_enumerator_jetson.cpp:48] Looking for devices on the target: Jetson
    I0326 16:01:44.783318 11455 camera_96tof1.cpp:144] Initializing camera
    I0326 16:01:44.783391 11455 addi9036_sensor.cpp:139] Opening device
    I0326 16:01:44.783445 11455 addi9036_sensor.cpp:157] Looking for the following cards:
    I0326 16:01:44.783478 11455 addi9036_sensor.cpp:159] vi-output, addi9036 6-0064
    W0326 16:01:44.783551 11455 addi9036_sensor.cpp:173] Cannot identify /dev/video0errno: 2error: No such file or directory
    W0326 16:01:44.784117 11455 camera_96tof1.cpp:154] Failed to open device
    E0326 16:01:44.784184 11455 main.cpp:102] Could not initialize camera!
    W0326 16:01:44.785075 11455 addi9036_sensor.cpp:124] close m_implData->fd error errno: 9 error: Bad file descriptor
    W0326 16:01:44.785166 11455 addi9036_sensor.cpp:129] close m_implData->sfd error errno: 9 error: Bad file descriptor
    analog@analog-desktop:~$

    It seems the ADI module is not loaded, as in dmesg I see the IMX219?, e.g

    [    1.229890] i2c /dev entries driver
    [    1.231480] i2c i2c-6: Added multiplexed i2c bus 7
    [    1.231890] i2c i2c-6: Added multiplexed i2c bus 8
    [    1.231896] i2c-mux-gpio cam_i2cmux: 2 port mux on Tegra I2C adapter adapter
    [    1.232307] imx219 7-0010: camera_common_parse_ports: port 0 num of lanes 2
    [    1.232367] imx219 7-0010: parsing for mode0 props
    [    1.232415] imx219 7-0010: parsing for mode1 props
    [    1.232457] imx219 7-0010: parsing for mode2 props
    [    1.232499] imx219 7-0010: parsing for mode3 props
    [    1.232540] imx219 7-0010: parsing for mode4 props
    [    1.232581] imx219 7-0010: parsing for mode5 props
    [    1.232623] imx219 7-0010: imx219_probe: name imx219_a
    [    1.232628] imx219 7-0010: camera_common_create_debugfs imx219_a
    [    1.232641] imx219 7-0010: tegracam sensor driver:imx219_v2.0.6
    [    1.234593] tegradc tegradc.0: blank - powerdown
    [    1.255934] tegra-vii2c 546c0000.i2c: no acknowledge from address 0x10
    [    1.256021] imx219 7-0010: imx219_board_setup: error during i2c read probe (-121)
    [    1.256048] imx219 7-0010: board setup failed
    [    1.256110] imx219: probe of 7-0010 failed with error -121
    [    1.256251] imx219 8-0010: camera_common_parse_ports: port 4 num of lanes 2
    [    1.256309] imx219 8-0010: parsing for mode0 props
    [    1.256355] imx219 8-0010: parsing for mode1 props
    [    1.256394] imx219 8-0010: parsing for mode2 props
    [    1.256435] imx219 8-0010: parsing for mode3 props
    [    1.256474] imx219 8-0010: parsing for mode4 props
    [    1.256514] imx219 8-0010: parsing for mode5 props
    [    1.256552] imx219 8-0010: imx219_probe: name imx219_e
    [    1.256556] imx219 8-0010: camera_common_create_debugfs imx219_e
    [    1.256567] imx219 8-0010: tegracam sensor driver:imx219_v2.0.6
    [    1.272708] extcon-disp-state extcon:disp-state: cable 47 state 0
    [    1.272711] Extcon AUX1(HDMI) disable
    [    1.279844] tegra-vii2c 546c0000.i2c: no acknowledge from address 0x10
    [    1.279928] imx219 8-0010: imx219_board_setup: error during i2c read probe (-121)
    [    1.279959] imx219 8-0010: board setup failed
    [    1.280016] imx219: probe of 8-0010 failed with error -121

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Feb 22, 2021 12:47 PM in reply to ykov

    Hi,

    It might be that you don`t have the proper image. Try using the pre-built image for jetson from here: https://github.com/analogdevicesinc/aditof_sdk .

    Please let me know the results.

Reply Children