AD9910 Eval board issues?

Hi,

I am trying to use about a 9 year old AD9910 Eval Board to generate a range of sine waves say upto 400Mhz.

Unfortunately, I feel there are issues with it. There is an output- though but it appears distorted and I am unable to get it locked.

The signal appears to be like a frequency modulated wave even if I am using this in the normal mode.

Checking the signal at the SYNC-CLK (J9) also one sees a similar waveform. This is puzzling.

Earlier when i was using Windows XP, it had worked well. But now I have upgraded to windows 7 pro version- 32 bit.

Would this be the cause of the misbehaviour?

or what could be the problem????

Thanks in advance.

  • Hi Shane,

    Did as directed. uninstalled the previous version and installed the 2.1.0 from the AD website.

    Downloaded and installed the USB EB programmer as per directed.

    However I find the below message popping up :

    Device driver Software was not successfully installed

             Cypress EZ-USB FX2 (68613) - EEPROM missing   √   Ready to use

             Unidentified Device                                                      × Device Unplugged

            ADI Evaluation system  (LRFDev)                              √  Ready to use

    Kindly advice. Thanks

  • Also the CR 2 is flashing and the left bottom of the Evaluation Software it shows that 'Not Connected"  also flashing in Red. Next to this it shows AD9910.

    Secondly, during the initial running of the software, it shows the RED window.

    Please reply.

    Thanks

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jul 23, 2019 5:43 PM over 1 year ago in reply to pra-kash

    Hi pra-kash, Please you verify the following information on your PC.

    1) Open device manager, the evaluation board should be listed in device manager as shown in the following screenshot.

    If it is not try powering your PC and evaluation board off and back on.  Then try the software again.  If it still won't connect please let me know how the evaluation board is displayed in device manager with Hardware Ids.

    2) The start screen for the AD9910 Evaluation Software should look like the following screen shot, and should display Version 2.1.0.

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jul 23, 2019 5:57 PM over 1 year ago in reply to pra-kash

    Hi pra-kash, Please you verify the following information on your PC.

    1) Open device manager, the evaluation board should be listed in device manager as shown in the following screenshot.

    If it is not try powering your PC and evaluation board off and back on.  Then try the software again.  If it still won't connect please let me know how the evaluation board is displayed in device manager with Hardware Ids.

    2) The start screen for the AD9910 Evaluation Software should look like the following screen shot, and should display Version 2.1.0.

  • Thanks Shane for your prompt reply.

    The computer shows exactly as you have shown on your above reply.

    Also, I tried powering the board ON -OFF and connecting -disconnecting the USB connection to the PC. The CR2 LED is flashing @ ~1 per sec and on running the Evaluation software it shows exactly as you shown but the STATUS is in RED.