AD5762R does not output full +/-10V range

I am using the AD5762R in a design and have them populated on 4 boards.  The output range should be +/-10V, but on 3 of these I get a limited range of -10V to ~+7.5V on both A&B channels.  The DAC on the 4th board works properly.  These were all bought together, probably came from the same lot.  2 of the DACs have these markings:

AD5762R

CSUZ

#1550

3348110.1

I do not have access to the other 2 to see if they have identical markings.  Is there a known issue or a configuration step that I am overlooking?

Parents
  • I did find the problem after thinking about your question about connected loads.  I have the outputs connected directly to op amps, adding minimal load, but the ISCC pin on the DAC (programmable short-circuit current protection) had a 120K resistor to ground connected.  This was limiting the current to 500μA.  I removed this resistor so that the DAC would default to a 5mA limit and this solved the problem.  BTW, you also mentioned the point of purchase for the parts; they came from Digi-Key  Thanks for your response to my questions.

Reply
  • I did find the problem after thinking about your question about connected loads.  I have the outputs connected directly to op amps, adding minimal load, but the ISCC pin on the DAC (programmable short-circuit current protection) had a 120K resistor to ground connected.  This was limiting the current to 500μA.  I removed this resistor so that the DAC would default to a 5mA limit and this solved the problem.  BTW, you also mentioned the point of purchase for the parts; they came from Digi-Key  Thanks for your response to my questions.

Children
No Data