Resolution and INL problem in AD5791

Dear all,

I m facing a problem with the use of the ad5791 evaluation board.

In fact, with this card I'm supposed to get an output voltage resolution of 1 LSB ( 20 µV), instead of this ,  when I increment the the 20 bit word with 1 LSB, nothing happens at the output voltage ,

The output voltage is updated only with 3 increments ( 3LSB = 60 µV) .

On the other hand, the INL error is indicated in the AD5791 datasheet to be less than 1 LSB. Here again, in our experiment and using the evaluation board its value is greater than 3lsb (60 µV)

Please Find attached the screen shot of the INL and the resolution steps we measured.

Could you please give me some helps , It will be appreciated.

Thank you

attachments.zip
Parents
  • Hello,

    I used the AD5791 EVALUATION BOARD and I interface it using an FPGA card from national instruments.

    For the data acuisition, I used the 3458A Agilent multimetre with Labview.

    Vrefp = 10V and  Vrefn= -10V (I applied 5V to connector Vref).

    Vcc = 5V

    DGND = 0V

    Vss= -15V

    Vdd = +15V

    I used the unbuffered output (Vout) and the "Control Register" is configured to 0x00010, in this case DAC output imedance is 3.4kohm. I got the same results with the buffered output (Vout_buf, output of the AD8675) when the "Control Register" is configured to 0x00012.

    Best regards,

Reply
  • Hello,

    I used the AD5791 EVALUATION BOARD and I interface it using an FPGA card from national instruments.

    For the data acuisition, I used the 3458A Agilent multimetre with Labview.

    Vrefp = 10V and  Vrefn= -10V (I applied 5V to connector Vref).

    Vcc = 5V

    DGND = 0V

    Vss= -15V

    Vdd = +15V

    I used the unbuffered output (Vout) and the "Control Register" is configured to 0x00010, in this case DAC output imedance is 3.4kohm. I got the same results with the buffered output (Vout_buf, output of the AD8675) when the "Control Register" is configured to 0x00012.

    Best regards,

Children
No Data