DC2026C and DC2591

Hi All,

I have two of each of these boards and I'm having trouble with one of the DC2026 (Linduino). I'll just go through the debugging I've done. I've tested both Linduinos with:

1) Both DC2591

2) Both USB cables

3) Both power cables

4) Using both the Arduino IDE and MatLab

5) Both with only one Linduino connected, and with both Linduinos connected

One of the Linduinos works under all conditions, the other one does not work under any condition. Normally I would say that it's probably dead, however if I connect it as per its datasheet, I get the "hello" message in the Arduino IDE. However if I then send the command "CH0:ENA" (from the datasheet for the DC2591), I get no response. If I then give the command "CH0:VOL 0.5" nothing happens. Additionally, nothing happens if I give the command "*IDN?". If I do the same thing with the working Linduino, it operates as expected.

Can anyone help me with this?

Thank you.

UPDATE____________________________________________________________________

I probed the I2C signals for the device that works and the device that doesn't work. I noticed that on power-up, there is an I2C signal that the Linduino sends out (presumably to determine what's connected to it). I get that on the Linduino that works, regardless of whether the DC2591 is connected or not. I do not get that on the Linduino that doesn't work. Is it possible to flash the firmware, or did I just get a lemon?



UPDATE____________________________________________________________________ I probed the I2C signals for the device that works and the device that doesn't work. I noticed that on power-up, there is an I2C signal that the Linduino sends out (presumably to determine what's connected to it). I get that on the Linduino that works, regardless of whether the DC2591 is connected or not. I do not get that on the Linduino that doesn't work. Is it possible to flash the firmware, or did I just get a lemon?
[edited by: AR_MacDonald at 7:57 PM (GMT -4) on 29 May 2021]