ADAU1361 Trouble to use SPI mode

Hello,

Facing a trouble to use SPI mode. To solve the problem could you please answer to following questions?

Q1. Does communication speed need to be lower than 400kHz to move to SPI mode after Power up?
Q2. At what timing does communication speed need to be changed to use SPI mode in MHz order? Is immediately after pulling CLATCH_B low three times right timing?
Q3. In case that I2C start condition (a high-to-low transition on SDA/COUT while SCL/CCLK remains high) is satisfied accidentally after Power Up, is it impossible to move to SPI mode?

Best Regards,

Parents
  • Hello Dave,

    Thanks a lot for detailed answers.

    The SPI problem is that:
    One board (Board A) which is operating with CCLK=200kHz in SPI mode, this works normally.
    Another board (Board B) which is operating with CCLK=1.152MHz in SPI mode, it is not successful to communicate with SPI mode and IC looks frozen.

    Increasing CCLK of Board A to 2.4MHz: No problem.
    Decreasing CCLK of Board B to 288kHz: No problem

    Doing trouble-shooting now thus asked these questions here.

    Best Regards,
    katsu

Reply
  • Hello Dave,

    Thanks a lot for detailed answers.

    The SPI problem is that:
    One board (Board A) which is operating with CCLK=200kHz in SPI mode, this works normally.
    Another board (Board B) which is operating with CCLK=1.152MHz in SPI mode, it is not successful to communicate with SPI mode and IC looks frozen.

    Increasing CCLK of Board A to 2.4MHz: No problem.
    Decreasing CCLK of Board B to 288kHz: No problem

    Doing trouble-shooting now thus asked these questions here.

    Best Regards,
    katsu

Children
No Data