AD8475 SPICE Macro-model error

Hi,

I'm trying to use the AD8475 SPICE Macro-model (Attached *.CIR file)but right after I'm selecting the pin out I keep getting the following error (other Macro-mode are working fine).  

What should I do to solve this problem?

ad8475.cir.zip
  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jul 26, 2017 6:11 PM

    Hi Idan,

    Can you tell me what are you trying to do? Do you want to import the AD8475 on the specific simulation tool or platform? What simulation tool are you using? I believe the AD8475 should be available in Multisim and Simetrix.

    Best regards,

    Emman

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jul 27, 2017 1:42 AM

    Hi Idan,

    Most of our spice model is characterized and tested to Multisim, Simetrix, PSpice and LTspice platform only. Therefore we recommend to use one of these simulation tools if you want to simulate our products.

    TINA. on the other hand, is from competitor's simulation tool. Most likely you are encountering some syntax compatibility issue since our spice  model is only designed to work on the simulation tool mentioned above.

    I hope this helps.

    Best regards,

    Emman

  • Hi,

    I'm going to use Analog Devises ADC chain that includes a Low-Noise, Precision, Fully Differential Amplifier (not yet decided), the AD8475 amplifier and the AD7176-2 Σ-Δ ADCs. I'm using TINA TI simulation platform (historically…, I already know how to work with this electronic simulation platform). The problem is that I'll keep getting this error when trying to inserst this macto into TINA platform. As I mentioned before, other Macros are working fine with this tool.

    What can I do in order to solve this problem?

    Idan

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jul 27, 2017 5:25 PM

    Hi Idan,

    One of my colleagues mentioned that some simulation have trouble with complex net names. What you can do is to try to open the spice model in a text editor and to Find and Replace +IN0.8X with a number such as 1001 or some other simple alias and also replace +IN0.4X with another number such as 1002. If it works, it may give an error on another line after that, which would mean it fixed the original problem, but you might have to replace other complex net names too.

    Let me know if this solves the error.

    Best regards,

    Emman

  • Hi,

    Unbelievable! I changed all names and it worked! It’s a miracle!  

    Thanks a lot!

    Idan