Error Ethernet connecting to vcu118

Error Ethernet connecting to vcu118

We used vcu118, ADQUADMXFE1EBZ Quad-MxFE, vivado 2019.1, but we confused a problem connecting iio oscilloscope through ethernet after download the board with “Quad_MxFE_for_VCU118_2021-03-05.zip”.

 

We can enter the serial port to see the IP address of the board which was 192.168.2.1, and we configured the PC Ethernet port to 192.168.2.10.

 

 

When we ping the board IP address, the connection fails.

 

Also the oscilloscope found nothing because the Ethernet lost. We connect the board to our PC by Ethernet directly without a router.

 

Can you help me how to solve the problem of the Ethernet failure. Thank you very much!

 

 DOCX

  • Hi cfrick,

    1, We  attached the full log  of the boot of the platform with PuTTY, DOCXwhich is show in the *docx.

    2, We didn't  configure the board as your picture show, and not connecting the 500MHz signal.

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jun 25, 2021 1:55 AM in reply to huayuan

    Thanks for the log. 
    It appears you are having issues with the SPI to each of the AD9081s. These lines show this:

    ad9081 spi0.0: 8bit r/w test failed. Write 5a but readback is ff.

    ad9081 spi0.0: reset/init failed (-50)

    ad9081 spi0.1: 8bit r/w test failed. Write 5a but readback is ff.

    ad9081 spi0.1: reset/init failed (-50)

    ad9081 spi0.2: 8bit r/w test failed. Write 5a but readback is ff.

    ad9081 spi0.2: reset/init failed (-50)

    ad9081 spi0.3: 8bit r/w test failed. Write 5a but readback is ff.

    ad9081 spi0.3: reset/init failed (-50)

    Can you check if the VADJ voltage is being enabled? There is an LED on the VCU118 labelled DS19 which should be lit after the Quad MxFE board is attached and the VCU118 is powered on (VADJ on page 75 of the VCU118 Rev 2.0 schematic). Is this LED on? If not then we likely have an EEPROM issue which is preventing the VADJ from being enabled.

    2. As mentioned previously, the 500MHz must be connected for the system to work.

  • Hi cfrick,

    Thanks for your helpful reply! 

    1,We have checked the LED labelled DS19 on vcu118 board, and found it is lit after the vcu118 powered on.  It indicates  the VADJ had been enabled.

    2, We will connect the 500MHz to  J41 of MxFE and show the result for you in the next work. 

  • 0
    •  Analog Employees 
    on Jul 7, 2021 6:45 PM in reply to huayuan

    Hi there! Did you solve the issue? Thanks!